Суп з галушками: прості і смачні рецепти приготування

Ось і закінчилась літня пора, і на зміну строкатому разнотравью серпня прийшла золота осінь. А разом з нею і перші холоди. У такі дні особливо хочеться домашнього тепла і затишку, тим більше після трудового дня. А що може зігріти тіло і душу краще, ніж чашка гарячого ароматного супу?

Напевно, багатьом знайоме приємне почуття, коли повертаєшся після прогулянки, а на столі вже чекає тарілка з смачним бульйоном, дбайливо звареним бабусею чи мамою. Тепер ми виросли, але це не означає, що таких маленьких радощів у житті немає місця.

У цій статті ми розглянемо варіанти приготування супу з галушками, здатного стати ситним обідом для цілої родини. Це блюдо, яке швидко готується, а з’їдається ще швидше.

Отже, влаштовуйтеся зручніше, припасайте папір і ручку і вибирайте потрібний рецепт, щоб вже завтра порадувати своїх близьких кулінарними сюрпризом.

Як приготувати суп з галушками на курячому бульйоні

Починаємо ми з ніжного супчика на курячому бульйоні. Це легке, майже дієтичне блюдо, яке по достоїнству оцінять як дорослі, так і діти.

Для приготування бульйону нам знадобиться:

  • 700-900 грамів курячої грудки;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • Сіль і зелень за смаком.

Самі галушки готуються з наступних інгредієнтів:

  • 7-8 ст. л. пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • Зелень за смаком.

Починаємо готувати бульйон. Для цього беремо курячі грудки, промиваємо їх, а потім заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Чекаємо закипання.

Коли з’явиться піна, знімаємо її, додаємо сіль і встановлюємо повільний вогонь.

Через годину бульйон буде готовий. М’ясо виймаємо, відокремлюємо від кісток, шкіри, жиру, нарізаємо на маленькі шматочки.

Тепер потрібно зробити засмажку. Цибулю і моркву очистити, дрібно ріжемо і відправляємо на сковороду. Періодично помішуємо овочі, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.

Коли все готово, можна зайнятися галушками. Молоко і сирі яйця збиваємо, солимо й додаємо трохи зелені. В отриману суміш висипаємо борошно, після чого все перемішуємо до стану однорідної маси.

В цей же час паралельно нарізаємо картоплю на невеликі кубики і ставимо на вогонь, висипавши в каструлю з бульйоном. Через 5-7 хвилин додаємо зажарку і чекаємо закипання.
Після цього опускаємо в бульйон наші галушки. Найзручніше формувати їх за допомогою двох чайних ложок.

Щоб кульки не прилипали один до одного або стінок посуду, потрібно періодично помішувати суп.

Чекаємо ще 5-7 хвилин і подаємо страву на стіл.

Готовий суп можна прикрасити зеленню і полити майонезом. Приємного апетиту!

Загрузка...

Курячий суп з галушками як у дитячому садку

Наступний рецепт дозволить вам зануритися в ностальгію і згадати безтурботне дитячої час. Коли найстрашнішим покаранням був докір від мами чи виховательки. Легкий курячий суп з галушками обов’язково сподобається вашій дитині і забезпечить його енергією на цілий день!

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грамів картоплі;
  • Цибулю ріпчасту і моркву – по 60 грамів;
  • 1 куряче яйце;
  • 18 грамів вершкового масла;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1.2 л. курячого бульйону;
  • 60 грамів пшеничного борошна;
  • Зелень за смаком.

Очищену картоплю наріжте брусочками. Він знадобиться трохи пізніше.

Тепер візьміть цибулю і моркву, наріжте і змішайте в сковороді. Додавши вершкове масло, тушкуйте овочі, поки вони не стануть достатньо м’якими.

Ідея! Для різноманітності можна вирізати з моркви забавні фігурки: дитина обов’язково залишиться у захваті від такого сюрпризу.

Картоплю і готову зажарку висипте в киплячий бульйон. Щоб він не помутнів, попередньо трохи зменшіть вогонь.

30-40 мл бульйону відлийте в окрему миску і остудіть. Додайте сире яйце і борошно.

Важливо!Ретельно перемішайте так, щоб вийшло тісто консистенції, підходящою для ліплення кульок.

За допомогою чайної ложки зробіть галушки і опускайте їх в стоїть на вогні каструлю з бульйоном. Коли вони почнуть спливати, можете завершувати підготовку.

Розлийте суп по тарілках і прикрасити зеленню. Смачний і ситний обід готовий. Приємного апетиту!

Суп з сирними галушками (покроковий рецепт приготування)

У приготуванні супу з галушками не варто обмежуватися стандартними варіантами. Ви можете експериментувати з компонентами. Наприклад, вельми незвичайний відтінок додасть страві доданий в галушки сир.

Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти:

  • Яловичий або курячий бульйон (спосіб приготування можна подивитися в попередньому рецепті);
  • Картопля;
  • Цибулю і моркву;
  • Лавровий лист;
  • Яйце;
  • Сир;
  • Часник;
  • Борошно;
  • Вода;
  • Зелень.

Картопля наріжемо кубиками і додайте в бульйон, попередньо доведений до кипіння.

Цибулю дрібно поріжемо, морква натремо на крупній тертці і зробимо з них засмажку.

Починаємо готувати галушки. У заздалегідь підготовлену ємність наллємо трохи води.

Додаємо туди столову ложку рослинної олії, солимо за смаком і доводимо до кипіння. У гарячу воду додаємо борошно і швидко розмішуємо до отримання однорідної маси, за консистенцією схожа на негусту кашку.

Продавлюємо сюди ж часточку часнику і розбиваємо сире яйце. Знову заважаємо.

На завершення висипаємо в ємність натертий на тертці сир. Якщо необхідно, додаємо ще борошна для отримання більш густої суміші.

До сварившемуся тим часом картоплі в каструлю насипаємо засмажку. Двома чайними ложечками починаємо формувати галушки і додаємо в бульйон.

Через 5-7 хвилин суп готовий. Не забувайте помішувати.

Страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Смачний суп з фрикадельками і галушками по-українськи

Галушки (чи галушки) чудово поєднуються з фрикадельками. Чи варто говорити про те, що такий суп виходить дуже наваристим і поживним? А найголовніше, надзвичайно смачним! При цьому для приготування не потрібні складні інгредієнти. Більшість необхідного вже напевно лежить у вашому холодильнику.

Отже, для бульйону нам потрібно:

  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 маринованих огірка;
  • 3 ст. л. топленого масла;
  • стебло селери.

І нарешті, галушки вимагатимуть:

  • 2 ст. л. кефіру;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 100 грамів борошна;
  • Яйце;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • прянощі і сіль за смаком.

Для фрикадельок:

  • 200 г фаршу
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Починаємо з приготування галушок. Для цього збиваємо масло з яйцем і до отриманої суміші додаємо інші інгредієнти. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудочок.

Щоб зробити фрикадельки, також змішуємо всі перераховані вище у списку компоненти ( з тертим на крупній тертці цибулею).

Важливо! Після цього формуємо м’ясні кульки розміром приблизно з волоський горіх.

Потім беремо каструлю, змащуємо її маслом дно і підсмажуємо в ній цибулю, селеру, перець і моркву, попередньо нарізані на дрібні шматочки. Заливаємо овочі 2 літрами води, кидаємо огірки і чекаємо закипання. Далі опускаємо у воду фрикадельки.

Через 5 хвилин починаємо варити галушки. За допомогою двох чайних ложок робимо акуратні кульки і додаємо їх в суп. Коли тісто закінчиться, чекаємо ще кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню.

Гарячий український суп з фрикадельками і галушками готовий. Можете подавати до столу.

Як зварити картопляний суп зі свининою і галушками? Бабусин рецепт

Завершимо нашу плеяду рецептів «сільським» варіантом приготування супу з галушками. Це блюдо досить просто, але є в цій простоті щось таке душевне, що було властиво тільки нашим бабусям у моменти їх старань на кухні для улюблених онуків.

Інгредієнти для бульйону:

  • 600-700 грамів свинини;
  • Цибулю і моркву – по 200 грамів;
  • Лаврушка;
  • Рослинна олія;
  • Болгарський перець – 350 грамів;
  • Картопля – 500 грамів;
  • Сіль;
  • Перець горошком.

Інгредієнти для галушок:

  • 5 ст. л. пшеничного борошна;
  • Куряче яйце;
  • Молоко – 50 мл

М’ясо наріжте невеликими шматочками, опустіть в каструлю з водою і залиште варитися на повільному вогні.

Наріжте цибулю. Моркву натріть на середній тертці і обсмажте з цибулею.
Паралельно сире яйце збийте з молоком, додайте сіль, борошно і перемішайте. Повинно вийти негусте тісто.

Нарізану кубиками картоплю додайте в бульйон, посоліть. Сюди ж опустіть нарізаний соломкою перець, обжарку і доведіть суп до кипіння.

Після цього чайною ложечкою набирайте тісто і опускайте в воду. Галушки розбухнуть при варінні, тому не потрібно зачерпувати занадто багато. У суп додайте перець і лаврушку за смаком. Якщо галушки спливли, значить, страва готова. Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати картопляний суп з галушками

І ще один рецептик, повз якого не могла пройти повз, рекомендую до перегляду цей сюжет з каналу ютуб. Він виходить шалено смачним, і є маленький секретик, приправа маггі робить його більш насиченим смаком.

На цьому стаття підійшла до кінця. Сподіваюся, що вам сподобалися запропоновані тут варіанти супу з галушками, і ви знайшли для себе підходящий рецепт. Готуйте, зігрівайтеся, набирайтеся сил і… приємного апетиту!

(Visited 2 times, 1 visits today)