Сирні пончики смажені в олії – дуже смачні рецепти пончиків з сиру

Всім привіт!

Захотілося сьогодні гарячого чаю з чим-небудь солоденьким і дуже смачним. Вообщем вирішила насмажити відмінну партію пончиків з сиру на сковороді. Таке ласощі мої домочадці, ну просто обожнюють. Прям зі столу зникає така лакомка за лічені хвилини. Тому доводиться тесту робити побільше.

Такий десерт напевно всім знайомий з дитинства, пам’ятаєте? Я пам’ятаю, як мама робила їх у вигляді кілець або пекла у вигляді кумедних круглих кульок. Поміщала їх в олію чи жир і обсмажувала у фритюрниці. А у моєї бабусі була спеціальна сковорідка, з такими кумедними отворами, потім я вам покажу по ходу нотатки.

Дуже гарні сирні пончики з начинкою, причому її можна зробити як фруктову, так і м’ясну. У будь-якому випадку вони виходять повітряними і пишними, ну просто справжні плюшки, які так обожнюють.

Вообщем готуйте разом зі мною такий десерт і вже сьогодні здивуйте всіх своїх гостей таким ніжним частуванням. Вибирайте сподобався рецептик і творіть). Бажаю удачі і приємних відкриттів! Приступаємо.

Як приготувати сирні смажені пончики в маслі? Дуже смачний рецепт

Думаю, ви хоча б раз в житті робили таку ласунку, але могли стикатися з проблемами. Звичайно важливо знайти хороший сир, бажано брати його домашнім сільським. Саме такий за своєю структурою буде дивовижним для випічки. Магазинний часто буває рідким.

Я сподіваюся, що все ж приготувавши за цим простим рекомендаціям, ви залишитеся задоволені. Беріть всі прописані інгредієнти і робіть порції побільше, щоб вже точно всім вистачило. Щоб цей смак ви ніколи не забули, і в черговий раз настряпали б дюжину таких пончиків. Я бажаю, щоб у вас вийшли з золотистою скоринкою, і були неповторні.

Нам знадобиться:

  • сир — 400 г
  • борошно — близько 14 ст. л
  • яйце — 2 шт.
  • цукровий пісок — 6 ст. л
  • сода — дві щіпки
  • оцет — 0,5 ст. л
  • рослинна олія
  • пудра з цукрового піску

Послідовність:

1. Візьміть чисту миску і внесіть в неї найголовніший сирний компонент, потім додайте курячі яйця і внесіть цукровий пісок на свій смак. Перемішайте.

2. У чайній ложечці погасіть соду, зробіть це капнувши в неї оцет. Як маса прошипит, закиньте її до попередніх інгредієнтів.

Робити це потрібно обов’язково, або пончики будуть мати несмачне післясмак.

3. Розмішайте і потихеньку невеликими порціями почніть вносити борошно, яку обов’язково пару раз просійте через сито. Або можна відразу ж вносити і сіяти через маленьке сито, в принципі можна і одним разом обійтися. Масу перемішайте до однорідності.

Вийде тісто, з якого спочатку скачайте ковбаску, а потім розділіть її на шматочки. Скачайте кульки або каральки.

4. Соняшникова олія розжаримо в глибокому сотейнику, а після зменшіть вогонь на середній режим. Закиньте партію ласощів і чекайте повного їх приготування. Як тільки зарум’яниться перший бочок, перевертайте акуратно лопаткою або вилочкою на інший.

Рада! Щоб пончики пропеклися всередині, необхідно зробити так, щоб олії було в достатку, і кульки прям плавали і потопали в маслі.

5. Після завершення смаження помістіть колобочкі на суху паперову серветку, щоб стік весь зайвий жир. А далі присипте цукровою пудрою і уплетайте з міцним чаєм і варенням. Приємного апетиту!

6. До речі, як варіант, раніше в СРСР пекли солодкі грудочки, можна використовувати спеціальну сковороду з такими дірочками всередині. Якщо у когось така є, то використовувати за призначенням. Удачі!