Шашлик зі свинини з найсмачнішим маринадом, щоб м’ясо було м’яким

Шашлик зі свинини — це, мабуть, найпоширеніший варіант цієї страви. Звичайно, можна брати курку, яловичину або інше м’ясо, але результат виходить зовсім іншим. Свиняче в м’ясо ідеально жирне і соковите для шашлику, тому сьогодні пропоную поговорити саме про такий варіації.

Чи варто говорити, яку роль для смаку готового шашлику грає маринад? Якщо він приготовлений неправильно, то і страва швидше за все не вдасться. У цій статті я пропоную перевірені рецепти, які отримали безліч позитивних відгуків і випробувані мною особисто ще в минулому році.

Ніяких особливих навичок для приготування шашлику не потрібно. Головне — діяти точно за інструкцією, і все вийде. Якщо у вас вже є досвід у приготуванні цієї страви, то звичайно ви можете змінювати варіанти по своєму смаку. Але на початкових порах краще не експериментувати.

Обов’язково напишіть, чи сподобалися вам ці рецепти і як би ви змінили їх, якщо ні. А також поділіться своїми хитрощами — це всім буде корисно. Приємного читання!

Шашлик зі свинини з маринадом з оцту, щоб м’ясо було м’яким

Зараз поширені варіанти на кефірі, сметані, з великою кількістю спецій. А ще в моєму дитинстві робили шашлик на оцті. І неспроста — все зрозумієте самі, коли приготуєте. Загалом, пропоную трошки поностальгувати. Не забувайте подавати страву з соусами і кетчупом.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия без кістки — 2.5 кг;
  • 3-5 цибулин;
  • 1 ч. л. коріандру (горошком);
  • 1 ст. л. солі;
  • Оцет яблучний 6% — 5 ст. л.

Послідовність:

Нарізаємо свинину великими шматками.

Цибулю шаткуємо великими кільцями, щоб теж можна було насадити на шампур (якщо захочеться).

Складаємо свинину і цибулю в миску.

Посипаємо все сіллю і коріандром, перемеленим в ступці. Автор рекомендує використовувати саме мелений коріандр, а не магазинні спеції — смак виходить неповторним.

Ну і на завершення заливаємо м’ясо яблучним оцтом (беремо 5 ст. л.).

Як слід перемішуємо м’ясо з оцтом і спеціями. Залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години мінімум.

Залишилося приготувати шашлик. Під час готування щохвилини перевертаємо м’ясо, а вогонь при появі заливаємо солоною водою. Без нагляду м’ясо не залишаємо.

Через 15-20 хвилин м’ясо буде готове. Приємного апетиту!

Найсмачніший свинячий шашлик, щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим

Ще один класний варіант свинячого шашлику, який відмінно підходить для літніх посиденьок з друзями.

Готується дуже швидко, але смак приголомшливий. І так, тут ми теж використовуємо оцет.

Інгредієнти:

  • Свинина з жирком — 1.5 кг;
  • 500 г цибулі;
  • 3 ст. л. спецій для шашлику;
  • 2-3 ч. л. оцту 70%;
  • 0.5 ст. л. солі;
  • Свіжі овочі і соус за смаком.

Послідовність:

М’ясо кімнатної температури обов’язково промиваємо. Нарізаємо шматочками приблизно 5х5 див.

Лук ріжемо тонкими півкільцями і додаємо до м’яса.

Засипаємо м’ясо улюбленими спеціями і додаємо розчином оцту (3 ч. л. на склянку води).

Перемішуємо цибулю з м’ясом, як слід проминая руками. Накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо на пару годин.

Потім нанизуємо шматочки свинини на шампури, розташовуючи максимально близько один до одного.

На приготування йде близько 15-20 хвилин.

Шашлик зі свининою з лимоном і цибулею

Цей шашлик виходить дуже ароматним завдяки тому, що у варіанті використовується лимон. Крім того, цей компонент надає м’ясу приємну кислинку. Подаємо страву, звичайно, в гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия — 2 кг;
  • Спеції для шашлику — 1.5 ч. л.;
  • 1 лимон;
  • 4 цибулини;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Послідовність:

Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо. Видаляємо кістки і плівки.

Ріжемо м’ясо на шматочки однакового розміру, щоб всі вони рівномірно просмажаться.

Посипаємо його сіллю, чорним перцем і спеціями для шашлику. Перемішуємо.

Цибулю чистимо і ріжемо на тонкі кільця. Одну половину лимона теж ріжемо кільцями, з другої вичавлюємо сік в миску з м’ясом.

Злегка віджимаємо лимон і цибулю руками (щоб отримати сік) і кладемо до м’яса.

Залишаємо м’ясо на ніч у холодильнику. Якщо маринуємо при кімнатній температурі — на 5-8 годин.

Залишилося приготувати шашлик.

Вуаля!

Як приготувати шашлик з свинини з ківі

З маринадом з ківі будь-яке м’ясо стає м’якше і ароматні. Мені дуже сподобався цей оригінальний рецепт, сподіваюся, що ви розділите мою думку.

Швидкий і цікавий спосіб приготування смачного свинячого шашлику з приємною фруктовою кислинкою — те, що потрібно для відпочинку в теплий літній або весняний день.

Інгредієнти:

  • Свинина (шийка або окіст без кістки) — 1 кг;
  • 3 цибулини;
  • 3 ківі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. солі;
  • ⅓ Ч. л. чорного меленого перцю.

Послідовність:

Ріжемо м’ясо середніми шматочками і складаємо в миску.

Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Ківі розрізаємо навпіл.

Виймаємо з ківі ложечкою м’якоть, шкірку викидаємо.

Складаємо цибулю і ківі в чашу блендера. Приправляємо до смаку сіллю і меленим перцем.

Перемелюємо інгредієнти до стану кашки.

Викладаємо отриманий маринад в миску з м’ясом. Перемішуємо і ставимо в холодильник на півгодини.

В цей час готуємо вугілля. Нанизуємо м’ясо на шампур.

Надлишки маринаду перед смаженням прибираємо, щоб вони не підгоряли. Готово!

Маринад для свинини з соєвим соусом, щоб м’ясо вийшло м’яке і соковите

Те, наскільки соковитим буде шашлик, багато в чому залежить від маринаду. Пропоную варіант маринаду на соєвому соусі. З цим спосіб приготування сухе м’ясо просто не може вийти.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини (ниркова частина);
  • Соєвий соус — 100 мл;
  • 2 цибулини;
  • Часник сушений — 1 ч. л.;
  • Оливкова олія і яблучний оцет — по 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець і мелений коріандр — по 0.5 ч. л.
  • Промиваємо м’ясо під струменем води й обсушуємо.

Послідовність:

Часник сушений, перець і коріандр змішуємо в невеликій мисочці.

Додаємо до них масло, оцет і соєвий соус. Все перемішуємо. Пробуємо і додаємо спецій, якщо захочеться.

Свинину ріжемо і змішуємо з полуколечками лука. Цибулю злегка мнемо для виділення соку.

Заливаємо м’ясо маринадом і перемішуємо. Маринується м’ясо під кришкою приблизно 2 години.

Готуємо вугілля.

Вже через 15-20 хвилин смаження м’ясо можна їсти.

Смачний шашлик на соєвому соусі готовий!

Шашлик зі свинячого м’яса з цибулею

І ось ще один спосіб приготування, який можна підглянути у відео з відомого каналу ютуб. Беріть на замітку і тестуйте цей простий варіант.

Будь-який з цих нескладних способів допоможе вам зробити свій відпочинок незабутнім. Так що користуйтеся із задоволенням. Приємного апетиту!

(Visited 2 times, 2 visits today)