Шашлик зі свинини — це, мабуть, найпоширеніший варіант цієї страви. Звичайно, можна брати курку, яловичину або інше м’ясо, але результат виходить зовсім іншим. Свиняче в м’ясо ідеально жирне і соковите для шашлику, тому сьогодні пропоную поговорити саме про такий варіації.
Чи варто говорити, яку роль для смаку готового шашлику грає маринад? Якщо він приготовлений неправильно, то і страва швидше за все не вдасться. У цій статті я пропоную перевірені рецепти, які отримали безліч позитивних відгуків і випробувані мною особисто ще в минулому році.
Ніяких особливих навичок для приготування шашлику не потрібно. Головне — діяти точно за інструкцією, і все вийде. Якщо у вас вже є досвід у приготуванні цієї страви, то звичайно ви можете змінювати варіанти по своєму смаку. Але на початкових порах краще не експериментувати.
Обов’язково напишіть, чи сподобалися вам ці рецепти і як би ви змінили їх, якщо ні. А також поділіться своїми хитрощами — це всім буде корисно. Приємного читання!
Шашлик зі свинини з маринадом з оцту, щоб м’ясо було м’яким
Зараз поширені варіанти на кефірі, сметані, з великою кількістю спецій. А ще в моєму дитинстві робили шашлик на оцті. І неспроста — все зрозумієте самі, коли приготуєте. Загалом, пропоную трошки поностальгувати. Не забувайте подавати страву з соусами і кетчупом.
Інгредієнти:
- Свиняча шия без кістки — 2.5 кг;
- 3-5 цибулин;
- 1 ч. л. коріандру (горошком);
- 1 ст. л. солі;
- Оцет яблучний 6% — 5 ст. л.
Послідовність:
Нарізаємо свинину великими шматками.
Цибулю шаткуємо великими кільцями, щоб теж можна було насадити на шампур (якщо захочеться).
Складаємо свинину і цибулю в миску.
Посипаємо все сіллю і коріандром, перемеленим в ступці. Автор рекомендує використовувати саме мелений коріандр, а не магазинні спеції — смак виходить неповторним.
Ну і на завершення заливаємо м’ясо яблучним оцтом (беремо 5 ст. л.).
Як слід перемішуємо м’ясо з оцтом і спеціями. Залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години мінімум.
Залишилося приготувати шашлик. Під час готування щохвилини перевертаємо м’ясо, а вогонь при появі заливаємо солоною водою. Без нагляду м’ясо не залишаємо.
Через 15-20 хвилин м’ясо буде готове. Приємного апетиту!