Салати на Новий рік 2020 – дуже смачні і прості новинки новорічних салатів

Привіт всім!

У новорічні свята на столі завжди хочеться бачити щось особливе. Адже це прощання зі старим роком і незмінне очікування дива від нового. Затишне застілля у колі близьких і друзів – саме по собі вже маленьке диво. І, звичайно, в такі рідкісні вечора варто порадувати їх чим-небудь незвичайним, як на рахунок незрівнянно смачних новорічних салатів у нових інтерпретаціях?

У кожної родини свої новорічні традиції. Хтось святкує до півночі, хтось- після. Одним з душі гарячі закуски, а інші холодні. Але незалежно від цього є безліч рецептів, які відповідають навіть самим неординарним смаковим уподобанням. Деякі з них представлені в цій статті.

Тут ми зібрали одні з найвідоміших страв, що стали вже майже класичними завдяки своєму оригінальному вигляду і приємному смаку. Ви можете вибрати будь-яку з повною впевненістю в тому, що ваші гості будуть в захваті.

«Як рік зустрінеш, так його і проведеш», – говорить народне повір’я. Так давайте зустрінемо його не тільки шумно і весело, але і ситно!

І до речі, на цьому сайті є ще й інші варіанти закусок, приміром Мімоза або Ніжність, хто ще не знає про ці салатики, прощу зайти і ознайомитися з підбіркою.

Новорічний салат-суші – простий рецепт, який змітається зі столу першим

Салат-суші по достоїнству оцінять ті, хто любить японську кухню, але не бажає витрачати багато часу на приготування страв. До складу цього частування входять ті ж інгредієнти, що використовуються для домашніх ролів. Тому ваше блюдо гарантовано сподобається цінителям таких вишукувань. А докладний опис і доступність продуктів вас безумовно порадують.

Нам знадобиться:

  • 300 г рису для суші;
  • Пучок свіжого зеленого лука;
  • Половинка цибулини;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • 200 г крем-сиру;
  • 1 морква;
  • Кріп;
  • Слабосолона червона риба – 300 г;
  • Соус васабі

Послідовність:

Насамперед необхідно приготувати рис. Промийте його і відваріть, заливши водою і поставивши на 7 хвилин на великий вогонь, а потім на 15 – на маленький. Вода повинна википіти майже повністю.
Далі відваріть моркву і яйця. І те, і інше почистіть і натріть на дрібній тертці.

Огірки поріжте акуратними кубиками. Це необхідно зробити з рибою.

Дрібно наріжте цибулю і кріп.

Візьміть окрему ємність і змішайте в ній ємність васабі і сир. Повинна вийти однорідна ніжна маса.

В іншій чашці змішайте цибулю і яйця і заправте зробленим в попередньому кроці соусом.

Тепер можна приступати до викладання салату.

На плоске блюдо шаром укладіть рис, трохи утрамбуйте його руками. Змастіть його поверхню сумішшю крем-сиру з васабі.

Наступний шар – це червона риба. Акуратно укладаємо шматочки так, щоб вся площина виявилася рівномірно заповненій. Зверху посипте салат зеленню і нашаткованим цибулею.

Поверх усього цього викладіть скибочки огірків і знову прокройте соусом.

Далі викладіть суміш з яєць і цибулі, приготовану спочатку.

І, нарешті, завершальний штрих – шар з моркви, також рясно змащений соусом.

Потримайте салат в холоді кілька годин. Так він просочиться і буде смачнішим. Після цього можете сміливо подавати до столу. Приємного апетиту!