Хочете чогось вишуканого, але часу до приходу гостей залишилося зовсім трохи? Приготуйте салат з кальмарами! Крім того, що це нескладне блюдо виходить дуже смачним, воно ще й неймовірно поживне — так що ваші друзі обов’язково скажуть спасибі за ситний обід.
Найбільш відповідальний етап в приготуванні кальмарів — це їх варіння. Кальмари готуються в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин. Перед тепловою обробкою з них потрібно видалити прозору плівку (щоб вона знялася, обдайте тушку окропом), а також вийняти хітиновий стрижень.
Не тримайте кальмарів на вогні занадто довго, інакше вони стануть жорсткими. Все, що від вас потрібно — трохи уважності. Якщо ви все-таки боїтеся щось зіпсувати, вам підійдуть рецепти, які передбачають використання сирих кальмарів. Але ми про таких варіантах поки що не говорити.
Кальмаровый салат можна збирати практично з будь-яких інгредієнтів. Головне, щоб там був присутній основний компонент — власне, самі кальмари. В іншому ви практично не обмежені.
Не забувайте, на цьому сайті ви знайдете інші збірки закусок. Як на рахунок бутербродів з червоною рибою або робіть тарталетки з ікрою.
Салат з кальмарами, яйцем і огірком — самий простий і смачний рецепт
Ця ніжна закуска стане прекрасним доповненням будь-якого столу. З його приготуванням впорається кожен. Варто відзначити, що це один з найбільш відомих варіантів кальмарового салату, тому настійно рекомендую вам спробувати.
Продукти, які потрібно придбати:
- 2 яйця;
- 1-2 свіжих огірка;
- Майонез (можна замінити сметаною);
- Кальмар очищений — 2 туби;
- Сіль;
- Сухарики — за бажанням.
Послідовність:
Промиваємо кальмари і прибираємо з них плівочки. Варимо тушки протягом 3 хвилин, після чого дістаємо. Коли м’якоть повністю охолоне, нарізаємо її соломкою.
Свіжі огірки миємо й ріжемо наступним чином.
Яйця відварюємо і натираємо. Або, якщо є час, теж дрібно ріжемо.
Змішуємо все те, що у нас вийшло, в глибокій мисці. Додаємо за смаком сіль і звичайно не забуваємо про майонез. Який же салат без заправки?
Якщо ви подаєте кожну порцію закуски окремо, то попередньо викладіть на дно тарілок сухарики. Якщо ставите страву на стіл у загальній салатниці — взагалі не використовуйте їх, інакше вони розбухнуть і будуть псувати вигляд. От і все. Приємного апетиту!