Салат Ніжність з куркою – класичні рецепти

Доброго дня, друзі!

Вирішивши чимось порадувати, здивувати своїх рідних і просто урізноманітнити стіл, я взялася за це чудове блюдо. Не для кого не секрет, що салат — невід’ємна частина раціону кожного з нас на сьогоднішній день. Саме в ньому може міститися стільки поживних і корисних речовин відразу.

Але чи знали ви, що така закуска може бути не тільки відмінним доповненням до гарніру, але і без того ситним і повноцінним варіантом для обіду і вечері. Швидко, ситно, а головне – корисно. Так, саме про таких рецептах я зараз вам розповім!

Ніжність… Вона всюди. Вона так нам всім потрібна. І, звичайно ж, їжа – не виняток! Їжа може і повинна бути ніжним, що тане у роті. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

Унікальність цієї страви полягає в тому, що ви можете експериментувати і створювати салат саме на свій смак. І з цими експериментами я вам допоможу. Давайте приступимо до одного з них.

Салат Ніжність — простий класичний рецепт

Класичний варіант «Ніжності» підійде до будь-якого столу. Його оцінять як дорослі, так і діти. Як розбещені ресторанної кухнею гурмани, так і вирощені на бабусині рецепти. Цей салат на будь-який випадок життя, рецепт якого вам необхідно знати.

Для цього нам знадобиться:

  • моркву (2 шт)
  • курячі грудки (500 г)
  • яйця (6-7 шт)
  • сир (200г)
  • часник (2 зубчики)
  • майонез
  • сіль за смаком

Важливий момент в приготуванні такого салату — він повинен побут листковим, а всі його складові обов’язково просочені майонезом.

Ну що, приступаємо до самої цікавої частини.

1. Необхідно відварити курячі грудки. Беремо грудки, моєму в холодній воді, кладемо в каструлю, наповнену водою.

Важливо: Воду потрібно трохи посолити.

Далі залишаємо варитися.

2. Робимо соус, яким буде просочений наш салат. Комбінуємо часник з майонезом, додаємо перець і сіль по смаку, перемішуємо.

3. Варену грудку дрібно нарізаємо.

4. Необхідно відварити круто два яйця, відокремити з них два жовтки, а всі інші потерти на тертці.

5. Далі так само тремо на тертці сир. Використовуємо її з дрібними отворами.

6. Тремо на тертці моркву. Вона буде схожа на стружку також, як і сир.

7. Далі починаємо створювати шари нашого салату. Викладаємо салат шар за шаром акуратно , створюючи ефект» гірки». Перший шар – варене куряче м’ясо. Кладемо половину з усього , що у нас є. Змащуємо шар нашим соусом(майонез+часник).

Важливо: Поділяємо інгредієнти на дві частини.


8. Кладемо частина натертих яєць, змащуємо соусом. Потім кладемо потерту моркву і також змащуємо соусом.

9. Кладемо частина потертого сиру ,змащуємо його соусом (більше, ніж попередні шари). Далі ми кладемо нові шари, як в самому початку рецепта (починаючи з курки). Послідовність та ж.

10.Останній шар: акуратно розкладаємо потерті на тертці жовтки. Можна розкласти зелень по колу. Це додасть вишуканості і прикрасить ваше блюдо. Bon Appétit !

Залишаємо салат в холодильнику на кілька годин. Йому необхідно просочитися.