Різдвяне печиво – найбільш прості рецепти приготування

Одним з головних атрибутів Різдва є, звичайно ж, різдвяне печиво. У багатьох країнах без нього це свято просто не уявляють. А тому існує безліч варіантів частувань, кожен з яких гарний по-своєму.

Зацікавившись цією темою, я виявила, що різдвяне печиво дійсно може бути самим різним. Це стосується як набору інгредієнтів для самого тесту, так і способів сервіровки та оформлення. Сьогодні я поділюся з вами кількома рецептами, які здалися мені найбільш цікавими і вартими вашої уваги.

Таке печиво відмінно підійде для парадної сервірування будь-якого столу. Це універсальне частування — хороший варіант як для ділового прийому, так і для сімейної вечері. Якщо ви хочете розташувати до себе людину, просто пригостіть його смачним домашнім пряником і розмова зав’яжеться сам собою.

Зрозуміло, вам зовсім не обов’язково повторювати запропоновані варіанти від початку і до кінця. Як я вже сказала, для приготування такої випічки використовуються різні продукти, тому ви можете придумати власні комбінації інгредієнтів і способи декорування.

Крім цього, не забудьте по особливому прикрасити свій будинок, наприклад зробіть вінок і вироби разом з дітьми. Не забудьте запекти гусака чи качку і звичайно ж поставте кутю на стіл.

Різдвяне печиво — рецепт з глазур’ю

У Німеччині існує прекрасна традиція — перед Різдвом господиня кожного будинку збирає для гостей тарілку святкового печива. Готується частування протягом усього грудня і в результаті видається в самих різних варіантах оформлення й сервірування. Давайте подивимося, як справляється з цим завданням автор нашого першого рецепта, і навчимося у неї кількох корисним прийомам.

Для тесту нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 ст. л. молока;
  • 150 г пшеничного борошна і стільки ж — мигдальної;
  • Щіпка солі;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 125 г вершкового масла;
  • Ще трохи борошна, щоб присипати стіл.

Перелік інгредієнтів для прикраси виглядає так:

  • 100 г марципану;
  • 10 кандированных вишень;
  • 1 ч. л. рубаних фісташок;
  • 2 ч. л. рому;
  • 1 ч. л. цукатів;
  • 1 ч. л. вишневого желе;
  • 1 ст. л. шоколаду.
  • Ну і нарешті, для того щоб зробити глазур, потрібно підготувати:
  • 2 яєчних білка;
  • 200 г цукрової пудри.

Послідовність:

Змішуємо борошно пшеничне з цукровою пудрою і розпушувачем. Просіваємо отриману суміш через дрібне ситечко.

Шматочок вершкового масла нарізаємо на дрібні кубики ножем. Розм’якшувати попередньо масло не варто, потрібно, щоб воно залишалося твердим.

Викладаємо його в ємність з борошняною сумішшю. Додаємо мигдалеву борошно і пакетик ванільного цукру. Заливаємо все молоком.

Перемішуємо інгредієнти за допомогою міксера. В результаті вийде ось таке ось пухке тісто.

Замішуємо його вже руками, щоб вийшов грудку, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на годину в холодильник.

Цим часом можна зайнятися декором. Якщо вишні і цукати вже підсохли і втратили блиск, змочуємо їх ромом і залишаємо на кілька годин. Після будуть як новенькі.

Розрізаємо коктейльні вишні навпіл. Красиві половинки залишаємо цілими, некрасиві ще дрібніше рубаємо — вони нам теж знадобляться.

Присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього наше тісто. Розкачуємо його в пласт завтовшки 3-4 мм. За допомогою форм вирізаємо прості фігурки.

Випікаємо печиво 8-10 хвилин при 180 градусах.

Якщо функціонал духовки надає таку можливість, поекспериментуйте з циркуляцією повітря, для різних порцій печива прибираючи або залишаючи її.

Так в різних “заходів” фігурки пропечуться по-різному, і результат вийде більш цікавим. Найкрасивіші печеньки відкладаємо в сторону — їх ми не будемо повністю покривати глазур’ю.

В цілому вийде приблизно 80 штучок В деякі з них вдавлюємо половинки вишень і рубані фісташки.

Розкачуємо марципан між двома поверхнями силіконового килимка. А потім вирізаємо з нього фігурки такої ж форми, що і печиво — можна трохи поменше. Решта обрізки можна буде розкачати в пласт ще раз. У підсумку фігурок з марципану вистачить, щоб прикрасити приблизно половину ласощів.

Приклеюємо марципан до печива на вишневе желе. Чекаємо пару годин, щоб деталі надійно скрепились один з одним, і після цього приступаємо до глазированию.

Збиваємо яєчні білки до стану піни і змішати з цукровою пудрою. Також можете використовувати вже готову покупну глазур, якщо вона вам більше подобається, чи це зручніше.

Вмочаємо в глазур всі заготовки крім того, що вже прикрашено вишнями і фісташками і окрім тих, які ми вирішили не покривати.

Далі, поки глазур не застигла, прикрашаємо частування різними інгредієнтами, комбінуючи їх по своєму смаку. Деякі фігурки можна залишити білими.

Зірочки, які ми залишали порожніми, поливаємо тонкою цівкою глазурі або розтопленого шоколаду, формуючи візерунок.

Коли глазур захолоне, створюємо з печива святкову композицію для подачі до столу. Приємного апетиту!

А ось ще один кулінарний шедевр, включайте швидше кнопку перегляду і повторюйте за автором: