Різдвяна кутя – прості рецепти, як приготувати кутю на Різдво

Кутя — це блюдо, яке традиційно готується на багато православні (і немає) свята. Зокрема, перед Різдвом.

Тому сьогодні я покажу вам кілька нескладних способів порадувати цим солодким і ароматним частуванням своїх близьких. Трохи нижче ви знайдете добірку з п’яти рецептів від різних авторів, кожен з яких отримав безліч позитивних відгуків від самих різних людей.

Розглянемо, звичайно ж, кілька варіантів цього різдвяної страви. Я покажу вам, які інгредієнти традиційно використовуються при приготуванні куті, а ви вже самі вирішите, які з них пустити в хід.

Обов’язково напишіть, який з варіантів приготування здався вам найбільш цікавим. Крім того, рекомендую заглянути і на інші сторінки мого блогу — там вас чекає ще більше корисностей для підготовки до всіх сімейних свят і не тільки.

І сподіваюся, що не забудете про улюбленого соковитого і м’якого гусака або як на рахунок індички, качки? Адже це теж коронні страви.

Як приготувати різдвяну кутю 2020 з рисом

В основі різдвяної куті можуть бути самі різні крупи, але найчастіше це звичайний білий рис. З нього й почнемо! Приготуємо запашну кашу з рисом, медом і сухофруктами.

Інгредієнти:

  • Склянку рису;
  • Жменя кураги;
  • Столова ложка меду (або стільки ж цукру);
  • 6-7 волоських горіхів;
  • Сіль на свій смак;
  • Жменя сушеного кизилу;
  • Жменю родзинок (без кісточок).

Послідовність:

Перебираємо сухофрукти: залишаємо лише цілі — ті, що підійдуть нам для приготування каші. Промиваємо їх і потім, склавши в загальну миску, заливаємо крутим окропом.

Рис теж потрібно промити.

А потім зварити. Для цього пересипаємо його в каструлю і заливаємо водою.

Коли вода закипить, відкидаємо рис на друшляк і промиваємо. Зливаємо Воду з каструлі.

Завантажуємо його назад в каструлю і заливаємо знову водою — вже в більшій кількості. Солимо за смаком крупу і варимо до повної готовності. Зазвичай на це потрібно близько 20 хвилин (якщо варити рис на повільному вогні під кришкою).

Волоські горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Це потрібно, щоб вони були більш хрусткими. А потім ламаємо на невеликі шматочки.

Дістаємо з води сухофрукти, обсушуємо їх (можете скористатися паперовим рушником) і нарізаємо. Родзинки подрібнювати не обов’язково.

До цього часу вже буде готовий наш рис. Промиваємо його і перемішуємо з горіхами і шматочками сухофруктів. Поливаємо все медом.

Заважаємо як слід.

Приємного апетиту!