Якщо ви любите готувати оладки, то знаєте, як непросто зробити їх пишними. Знають це, напевно, майже всі господині не з чуток. Можна придумувати нові інгредієнти і експериментувати з технологією випікання, а можна піти легшим шляхом і просто додати в тісто дріжджі.
Нічого поганого в цьому способі немає, адже кулінарні вироби завдяки йому піднімаються дійсно на очах. Та й їсти їх відразу ж стає набагато приємніше. Не кажучи вже про те, як красиво вони виглядають на столі.
Я рекомендую вам не економити і придбати кілька варіантів начинок/топпінг для оладок. Погодьтеся, набагато смачніше вони будуть, якщо доповнити їх духмяним медом або холодної сметанкою, а не подати порожніми?
Обов’язково напишіть, вийшли у вас оладки за цими рецептами. І якщо так, що нового ви могли б привнести в них. А поки пропоную перейти від теорії до практики. І не забувайте, що на моєму блозі є купа інших ласощів, пригощайтеся!
Пишні оладки на дріжджах і молоці
Традиційно оладки готуються на молоці, і ми не будемо відступати від цієї традиції. Просто додамо в тісто один додатковий інгредієнт, який допоможе йому швидше піднятися. Результат, як ви бачите на фото, перевершує всі очікування.
Інгредієнти:
- 0.5 кг борошна;
- 450 мл теплого молока;
- 2 ч. л. сухих дріжджів;
- 2 ст. л. білого цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 0.5 ч. л. солі;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. рослинне масла в тісто + для смаження.
Послідовність:
Виливаємо в миску тепле молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо склянку борошна (близько 200 г) зі звичайним цукром, ще раз перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
Збиваємо яйця і додаємо їх в отриману опару. Далі всипаємо борошно, сіль і ванільний цукор. Вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо і не чіпаємо півгодини.
Вийде тягуче тісто, з якого вже можна випікати оладки. Чим ми, власне, і займемося.
Ось такими пишними вони виходять. Всього виходить близько 20 оладок. Приємного апетиту!
Ловіть схожий варіант з каналу ютуб, готуйте з радістю і натхненням!