Пишні оладки на дріжджах

Якщо ви любите готувати оладки, то знаєте, як непросто зробити їх пишними. Знають це, напевно, майже всі господині не з чуток. Можна придумувати нові інгредієнти і експериментувати з технологією випікання, а можна піти легшим шляхом і просто додати в тісто дріжджі.

Нічого поганого в цьому способі немає, адже кулінарні вироби завдяки йому піднімаються дійсно на очах. Та й їсти їх відразу ж стає набагато приємніше. Не кажучи вже про те, як красиво вони виглядають на столі.

Я рекомендую вам не економити і придбати кілька варіантів начинок/топпінг для оладок. Погодьтеся, набагато смачніше вони будуть, якщо доповнити їх духмяним медом або холодної сметанкою, а не подати порожніми?

Обов’язково напишіть, вийшли у вас оладки за цими рецептами. І якщо так, що нового ви могли б привнести в них. А поки пропоную перейти від теорії до практики. І не забувайте, що на моєму блозі є купа інших ласощів, пригощайтеся!

Пишні оладки на дріжджах і молоці

Традиційно оладки готуються на молоці, і ми не будемо відступати від цієї традиції. Просто додамо в тісто один додатковий інгредієнт, який допоможе йому швидше піднятися. Результат, як ви бачите на фото, перевершує всі очікування.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг борошна;
  • 450 мл теплого молока;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. білого цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинне масла в тісто + для смаження.

Послідовність:

Виливаємо в миску тепле молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо склянку борошна (близько 200 г) зі звичайним цукром, ще раз перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Збиваємо яйця і додаємо їх в отриману опару. Далі всипаємо борошно, сіль і ванільний цукор. Вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо і не чіпаємо півгодини.

Вийде тягуче тісто, з якого вже можна випікати оладки. Чим ми, власне, і займемося.

Ось такими пишними вони виходять. Всього виходить близько 20 оладок. Приємного апетиту!

Ловіть схожий варіант з каналу ютуб, готуйте з радістю і натхненням!