Оладки з яловичої печінки – дуже смачні рецепти

Вітаю всіх!

Дуже часто дітей неможливо змусити їсти суп, м’ясо та інші корисні продукти. Те ж саме стосується і печінки. Як би красиво страва не було оформлено, дитина з куди більшим задоволенням з’їсть цукерку, ніж візьме хоч шматочок.

Сьогодні я поділюся рецептами незвичайного частування, яке вмить зметуть з столу навіть найменші. Мова йде про печінкових оладки. Погодьтеся, при такій подачі печінка вже сприймається по-іншому? І одна справа — є котлети з печінки, а зовсім інше — оладки.

Оладки з печінки — це простий і ситний перекус в тому числі і для дорослих. Я дуже люблю брати такі коржики на роботу і пригощати колег. Вони добре допомагають підкріпитися протягом дня і не вимагають багато часу на готування.

Хтось скаже, що по суті це просто котлети з печінки. В принципі, так і є — але оладки виходять більш легкими. Так само, як і котлети, вони прекрасно поєднуються практично з будь-якими гарнірами. Навіть якщо ви просто доповніть їх свіжими овочами, вийде відмінний обід.

Печінкові оладки — дуже смачний рецепт з яловичої печінки

У цьому варіанті немає якихось особливих інгредієнтів. Це просто оладки з печінки. Навчившись готувати такі котлетки, я впевнена, ви вирішите зробити їх постійною частиною свого раціону. І правильно — адже печінка містить масу корисних речовин!

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки;
  • Картопля — 3 шт.;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • Крохмаль — 1 ст. л.;
  • 60 р майонезу;
  • Сіль і перець.

Послідовність:

Печінку промиваємо в холодній воді і знімаємо з неї плівочки. Після цього рубаємо на досить великі шматки. Тук теж чистимо і крупно ріжемо.

Подрібнюємо цибулю і печінку, за допомогою м’ясорубки. Вийде ось така маса.

Додаємо в неї яйця і ложку крохмалю, а також сіль за смаком. Все добре перемішуємо.

Картопля варимо в мундирі і потім очищаємо. Даємо йому трохи охолонути, після чого натираємо на крупній тертці.

Додаємо картоплю і майонез до печінкової маси. Саме ці інгредієнти зроблять наші оладки по-справжньому ніжними.

Ще раз перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

Випікаємо з отриманого “тесту” котлетки.

Приємного апетиту!