Маринована редиска швидкого приготування

Доброго дня!

Сьогодні хочеться запропонувати вам приготувати одну з дуже смачних закусок. А саме рекомендую зробити мариновану редиску. Це чудове блюдо, яке сподобається всім вашим гостям без винятку, а головне воно ще й витаминизировано. Його можна вживати майже відразу ж, тобто редиска виходить швидкого приготування, а можна залишити її на потім, тобто взимку поласувати. Який спосіб ви віддасте перевагу, вирішувати звичайно ж вам.

Скажу ще, що рецептів цієї заготовки безліч, роблять навіть це блюдо кільцями по-корейськи. Виходить теж чудово за смаком і багато хто тільки так і готують.

Цей варіантик просто велика знахідка для початківців господарок, так як за допомогою нього ви зможете легко здивувати всіх своїх рідних. Відмінно підійде на святковий стіл або на обідню. Суперськи поєднується з будь-яким гарніром і м’ясом, наприклад з курячими гомілками і картоплею.

Інгредієнти:

  • редиска — близько 300 г
  • кріп або будь-яка інша зелень — пару гілочок
  • часник — 2 зубчики

Для маринаду:

  • оцет 9% — 25 г
  • вода — 300 г
  • сіль — 1 ч. л
  • цукровий пісок — 2 ч. л
  • лавровий листочок — пара шт.
  • перець горошком запашний — 3-4 шт.
  • гвоздика — 1-2 шт.
  • перець чорний горошком — 11 шт.

Послідовність:

Крок 1.

Перегляньте весь редис і зріжте у кожного коренеплоду гострим ножем всі хвостики. Не забудьте ретельно помити овочі в прохолодній воді. Потім поріжте на кільця, робіть їх не дуже товстими.

Крок 2.

Часник очистіть від лушпиння і негайно порубаєте кухонним ножем на круглі шматочки. Можна навіть подрібнити на дрібні частинки, виберіть зручний для вас спосіб.

Крок 3.

Далі займіться приготуванням маринаду, оскільки редиска буде швидкого приготування потрібно зробити його гарячим. Саме такий спосіб прискорить процес консервації.

Отже, в 300 мл звичайної прохолодної води додайте інгредієнти за списком:

  • сіль;
  • пісок;
  • лавровий лист;
  • і перець горошком разом з гвоздикою.

Перемішайте і закип’ятіть.

Важливо! Розсіл повинен покипіти на плиті близько 1 хвилини, зазвичай вистачає 30-40 секунд і він готовий. Дайте йому постояти і злегка охолонути.

Крок 4.

А ви тим часом, помийте в прохолодній воді будь-яку зеленушку, наприклад кріп і петрушку. Укладіть її в добре вимиту (якщо робите на зиму, то стерильну) банку. Слідом покладіть кружальця часнику і товстий шар редиски. Приблизно по середині банки закиньте знову шматочки часнику і далі продовжуйте щільно укладати редис. Зверху також розкидайте часточки часнику. Руками щільно притисніть овочі.

Крок 5.

У підготовлений маринад влийте оцет і розмішайте столовою ложкою. Потім залийте їм баночку з овочами до самих країв.

Крок 6.

Закрутіть ємність (стерильною, якщо в зиму) кришкою, відмінно підходить закручується. Далі заготівлі дайте повністю охолонути.

Поставте в холодильник на 8 годин або на ніч. Через це час дістаньте закуску і здобріть рослинним маслом. Приємного апетиту!

Як бачите, нічого важкого немає, ароматна маринована редиска готова буквально відразу ж і може вразити будь-якого наповал. Адже це дуже смачно! Ви обов’язково повинні спробувати це блюдо, адже це ще одна вітамінна бомба.

Сподіваюся, цей простий рецепт приживеться і у вас у вашій записній книжці. Чекаю відгуків і побажань. Всім до швидких зустрічей, до побачення.

(Visited 1 times, 1 visits today)