Манти – рецепти приготування. Як ліпити манти красиво і швидко

Добрий день, друзі!

Всім нам знайоме блюдо пельмені, чи не так? Але чи багато хто знає такий м’ясний делікатес, як манти? А адже Туреччина, Узбекистан, Монголія, Казахстан, Корея, Китай і багато інші народи дають цього ласощів високу оцінку. І, між іншим, вживають його традиційно протягом багатьох років і століть.

І саме, що головне – що манти, пози є одним із роду пельменів. Більше того, воно сталося, куди раніше їх. Так що, ця м’ясна лакомка однозначно припаде до смаку кожному з вас.

Якщо ви втомилися від одноманітного приготування м’яса у тесті. Чи ж не знаєте, як прикрасити будь то святковий або повсякденний обід і вечерю, а заяложені рецепти вже стоять поперек горла, — тоді ця стаття саме для вас, мої дорогі. Вчіться готувати мантики по-різному. Робіть різноманітні начинки і пригощайте своїх рідних і близьких.

І не забувайте ще, що крім цього другої страви на десерт можна зробити хрусткий хмиз або спекти манник.

Манти з м’ясом і цибулею – смачний рецепт

Манти з м’ясом створять наисытейший обід і вечерю. Навіть без супу, наприклад борщу, ви будете відчувати повноцінність цього прийому їжі. Не кажучи вже про те, яке задоволення ви отримаєте. Зробіть їх своїми руками і порадуйте домочадців.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • молоко (150 мл)
  • пшеничне борошно (2,5 склянки)
  • яйце (1 шт)
  • сіль (1 ч. л)
  • рослинне масло (1 ст л)

Начинка:

  • м’ясний фарш (200 г)
  • ріпчасту цибулю (4 шт)
  • сіль 1 щіпка)
  • чорний мелений перець (1 щіпка)

Послідовність:

Невеликий відступ. Що стосується начинки, ми можемо використовувати абсолютно будь фарш. Будь то свинина, баранина або яловичина. Єдине, в залежності від того, який ви виберете, буде певний особливий смак. Унікальний смак. І це дає нам право експериментувати. А що стосується тесту, воно заготовлюється для цієї страви так само, як і для пельменів.

1. Починаємо ми з вами з начинки. Її складові – цибулю і фарш. Чистимо цибулю, спочатку нарізаємо кільцями, а потім ще навпіл. Кладемо цибулю в яку-небудь тарілочку і додаємо до нього перець і сіль. Ну і за бажанням можна насипати якихось спецій за смаком.

2. У тарілку з цибулею ми кладемо з вами наш фарш. Добренько все змішуємо.

3. Після того, як приготували начинку, приступаємо до манта. Беремо окрему тарілку, бажано побільше і більше. Починаємо додавати туди наші інгредієнти. Спочатку молоко, потім додаємо яйце і масло. Збовтуємо віночком.

4. Далі ми просіваємо борошно і солимо. Розмішуємо.

5. Тепер можемо починати місити тісто. Після цього ми повинні залишити тісто приблизно хвилин на 15, укривши харчовою плівкою.

6. Тісто настоялася, а значить ми можемо приступати до ліплення. Розкачуємо тісто качалкою.

Шар повинен бути дуже тоненьким.

Розрізаємо наше тісто на шматочки, невеликі квадратики.

7. Тепер кожен квадратик заповнюємо готовою начинкою.

8. Далі ми повинні попрацювати над зовнішнім виглядом наших мантів. Краї кожного з них повинні з’єднати воєдино. Перекладаємо готові вироби в пароварку, додаємо масла. Залишаємо на 45 хвилин.

Наша страва готова! Яка ж смакота. Манти можна подавати з зеленню, красиво розклавши на тарілочці. Приємного апетиту!

Як ліпити манти красиво за класичним рецептом приготування

Ми всі про рецепти, та про інгредієнтах. Але як все-таки важливо, щоб ласощі вийшло не тільки смачним, але і красивим. Саме цього зараз ми з вами навчимося і на цьому зробимо акцент. Розглянемо з вами класичний вид ліплення мантів, а саме – у вигляді мішечка.

Нам знадобиться:

  • яйце (2 шт)
  • свинина+яловичина, фарш (500 г)
  • вода крижана (100 мл)
  • сіль, мелений перець (за смаком)
  • цибулю (2 шт)
  • масло вершкове (30 г)
  • вода для тіста (300 мл)
  • борошно для тіста (3-4 склянки)
  • сіль для тіста (1 ч. л)

Послідовність:

1. Беремо глибоку миску насипаємо туди борошно, крижану воду і додаємо сіль. Також необхідно внести курячі яйця і розтоплене вершкове масло. Далі йде заміс тіста.

2. Закутуємо тісто у харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.

3. Далі приступаємо до фаршу.

Нарізаємо дрібно цибулю і кидаємо в фарш.

Туди ж додаємо мелений перець, воду і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

4. Ми повинні розкачати тісто дуже тонко.

5. Вирізаємо з тіста кружечки однакового розміру.

6. Беремо кожен кружечок і по черзі кладемо фарш в середину кожного.

7. Далі ми з вами повинні зробити якийсь мішечок, зібравши до верху з усіх боків тісто, з’єднуючи складочки. І сильно затискаємо.

8. Потім ми з вами повинні помістити наш витвір мистецтва в пароварку і чекаємо деякий час.

Готові манти! Подавайте їх з вершковим маслом або сметаною і кетчупом.

Манти з картоплею і м’ясом

Тепер мені б хотілося поділитися з вами самим, мабуть, ситним та смачним, для любителів картоплі, варіантом приготування мантів. Це сочнейшее блюдо замінить вам кілька прийомів їжі, і ви зумієте наїстися їм на тиждень вперед.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • вода (300 мл)
  • масло (2 ст. л)
  • сіль (1 ч. л)
  • борошно

Начинка:

  • м’ясо (700-800 г)
  • сало (150 г)
  • цибулю (3-4 шт)
  • картопля (2-3 шт)
  • спеції

Послідовність:

1. Беремо велику миску. Наповнюємо її водою, маслом. Додаємо сіль, потім борошно. Обов’язково потрібно просіяти борошно! Далі ми з вами місимо наше тісто. Після – откалываем його на півгодини.

2. Поки наше тісто готується, ми беремо окрему миску для фаршу. Кладемо туди подрібнене м’ясо і сало. Порізані дрібними кубиками картоплю і цибулю. Все це солимо, перчимо. Ну і додаємо різні спеції за смаком.

3. Далі розкочуємо тонко-тонко наше тісто.

І розрізаємо його на невеликі кружальця, як у попередньому рецепті.

4. Кладемо нашу готову начинку на кожен кружечок. Потім закріплюємо з обох сторін піднімаючи тісто до верху, защемляем його, щоб нічого не висипалося.

5. Кладемо всі наші манти в пароварку або мантоварку. І залишаємо там на 35-40 хвилин.

Можемо діставати і їсти! До нашої страви можна додати часник, зелень за смаком. Приємних вражень!

Рецепт мантів з м’ясом по-узбецьки

Все-таки це блюдо — родич східної Азії і не тільки. Саме тому ми повинні знати всілякі варіації його приготування. Як готували цю страву традиційно кухаря і просто домогосподарки, чия кухня породила таку смакоту, яку споживаємо по сей день і ми з вами.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • борошно пшеничне (400 г)
  • вода (120 г)
  • сіль 1 щіпка)

Начинка:

  • баранина (0,5 кг)
  • баранячий жир (50 г)
  • цибуля ріпчаста (300 г)
  • перець і сіль (за смаком)

Послідовність:

1. Замішуємо з вами тісто. З’єднуємо воду з борошном, додаємо сіль.

2. Приступаємо до фаршу. Нарізаємо дрібно цибулю і м’ясо. Додаємо перець і сіль. Все змішуємо, перемішуємо до однорідної маси.

3. Далі ми розгортаємо коржі, всередину кожної поміщаємо нашу начинку, а поверх неї – подрібнений жир. Манти повинні бути добре заліплені.

4. Кладемо їх в мантоварку на півгодини.

Страва готова! Подавайте до столу зі сметаною і зеленню.

Готуємо мантики з гарбузом швидко і смачно!

Дуже незвичайний рецепт зараз вам розповім це манти з гарбузовою начинкою. Це найбільш корисний варіант, адже всі ми знаємо, скільки поживних і необхідних нашому організму речовин містить у собі гарбуз. Страва вийде і смачне і соковите, і найголовніше – корисне!

Нам знадобиться:

  • очищена гарбуз (600 г)
  • ріпчасту цибулю (400 г)
  • вершкове масло (200 г)
  • пшеничне борошно (3 склянки)
  • яйця (1 шт)
  • вода (1 склянка)
  • перець духмяний (1 ч. л)
  • сіль ( за смаком)

Послідовність:

1. Замішуємо тісто. Беремо глибоку миску, додаємо туди воду, яйце, борошно та сіль. Готове тісто закутуємо в харчову плівку і залишаємо хвилин на 15.

2. Приступаємо до фаршу. Починаємо подрібнювати гарбуз і цибулю ріжемо кубиками.

3. Беремо велику миску кладемо туди подрібнені цибулю з гарбузом, додаємо наш фарш, потім перець і вершкове масло і все це солимо. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.

4. Тісто готове. Приступаємо до приготування наших мантиков. Розкачуємо його, але не дуже тонко. Робимо з вами кружечки по 10-12 див. Кружечки або квадратики ( не принципово).

5. Кладемо готовий фарш в середину кожного квадратика. Щільно закриваємо, піднімаючи кінці догори. І залишаємо невеликі отвори, щоб гарбуз зберегла свою консистенцію в процесі варіння.

6. Кладемо нашу смакоту в мантоварку і залишаємо варитися на 40 хвилин.

Готово! Приємного апетиту! Виглядає круто, на смак ще краще.

Як приготувати смачні і соковиті манти фаршем (покроковий відео рецепт)

Тепер пропоную трохи відволіктися і відпочити від читання. Натискайте на кнопку перегляду і дивіться швидше. Можливо саме цей варіант стане для вас фаворитом на вашій кухні або кращим. Дізнайтеся всі секрети приготування. Бажаю удачі!

На цьому все. Я поділилася з вами дуже важливими рецептами. Про них повинна знати кожна господиня тому, що це просто знахідка на будь-який випадок життя. Цим м’ясним блюдом можна легко прогодувати всю сім’ю і залишитися ситим, здоровим і щасливим! Готуйте, потіште себе і своїх близьких.

(Visited 4 times, 1 visits today)