Манти – рецепти приготування. Як ліпити манти красиво і швидко

Добрий день, друзі!

Всім нам знайоме блюдо пельмені, чи не так? Але чи багато хто знає такий м’ясний делікатес, як манти? А адже Туреччина, Узбекистан, Монголія, Казахстан, Корея, Китай і багато інші народи дають цього ласощів високу оцінку. І, між іншим, вживають його традиційно протягом багатьох років і століть.

І саме, що головне – що манти, пози є одним із роду пельменів. Більше того, воно сталося, куди раніше їх. Так що, ця м’ясна лакомка однозначно припаде до смаку кожному з вас.

Якщо ви втомилися від одноманітного приготування м’яса у тесті. Чи ж не знаєте, як прикрасити будь то святковий або повсякденний обід і вечерю, а заяложені рецепти вже стоять поперек горла, — тоді ця стаття саме для вас, мої дорогі. Вчіться готувати мантики по-різному. Робіть різноманітні начинки і пригощайте своїх рідних і близьких.

І не забувайте ще, що крім цього другої страви на десерт можна зробити хрусткий хмиз або спекти манник.

Манти з м’ясом і цибулею – смачний рецепт

Манти з м’ясом створять наисытейший обід і вечерю. Навіть без супу, наприклад борщу, ви будете відчувати повноцінність цього прийому їжі. Не кажучи вже про те, яке задоволення ви отримаєте. Зробіть їх своїми руками і порадуйте домочадців.

Для цього нам знадобиться:

Тісто:

  • молоко (150 мл)
  • пшеничне борошно (2,5 склянки)
  • яйце (1 шт)
  • сіль (1 ч. л)
  • рослинне масло (1 ст л)

Начинка:

  • м’ясний фарш (200 г)
  • ріпчасту цибулю (4 шт)
  • сіль 1 щіпка)
  • чорний мелений перець (1 щіпка)

Послідовність:

Невеликий відступ. Що стосується начинки, ми можемо використовувати абсолютно будь фарш. Будь то свинина, баранина або яловичина. Єдине, в залежності від того, який ви виберете, буде певний особливий смак. Унікальний смак. І це дає нам право експериментувати. А що стосується тесту, воно заготовлюється для цієї страви так само, як і для пельменів.

1. Починаємо ми з вами з начинки. Її складові – цибулю і фарш. Чистимо цибулю, спочатку нарізаємо кільцями, а потім ще навпіл. Кладемо цибулю в яку-небудь тарілочку і додаємо до нього перець і сіль. Ну і за бажанням можна насипати якихось спецій за смаком.

2. У тарілку з цибулею ми кладемо з вами наш фарш. Добренько все змішуємо.

3. Після того, як приготували начинку, приступаємо до манта. Беремо окрему тарілку, бажано побільше і більше. Починаємо додавати туди наші інгредієнти. Спочатку молоко, потім додаємо яйце і масло. Збовтуємо віночком.

4. Далі ми просіваємо борошно і солимо. Розмішуємо.

5. Тепер можемо починати місити тісто. Після цього ми повинні залишити тісто приблизно хвилин на 15, укривши харчовою плівкою.

6. Тісто настоялася, а значить ми можемо приступати до ліплення. Розкачуємо тісто качалкою.

Шар повинен бути дуже тоненьким.

Розрізаємо наше тісто на шматочки, невеликі квадратики.

7. Тепер кожен квадратик заповнюємо готовою начинкою.

8. Далі ми повинні попрацювати над зовнішнім виглядом наших мантів. Краї кожного з них повинні з’єднати воєдино. Перекладаємо готові вироби в пароварку, додаємо масла. Залишаємо на 45 хвилин.

Наша страва готова! Яка ж смакота. Манти можна подавати з зеленню, красиво розклавши на тарілочці. Приємного апетиту!