Курячі гомілки з картоплею в духовці — прості і смачні рецепти

Доброго дня!

Не можу придумати привід, при якому ця страва не було б доречно на столі. Курячі гомілки з картоплею — універсальний варіант як для свят, так і для буденних прийомів їжі. Незважаючи на те, що частування виходить ситним і виглядає досить складно, приготувати його зможе абсолютно кожний.

Пробували таке блюдо, я думаю, без винятку. Можна сказати, це те, що повинно бути в арсеналі кожної господині. До яких звичайно ж ставилися і до цих пір відносяться наші мами і бабусі.

На мою думку, курячі гомілки з картоплею — це відмінне блюдо для того, щоб продемонструвати свої кулінарні здібності, не докладаючи особливих зусиль. Всі інгредієнти доступні і вимагають мінімальної підготовки. Але на виході виходить досить значний результат.

Курку з картоплею можна посмажити або загасити, але ми сьогодні попользуемся духовкою. Будемо запікати страву для сімейного вечері. А якщо вам цього недостатньо, ви легко можете самі знайти і інші рецепти і поділитися найцікавішими тут.

Не забудьте приготувати ще парочку салатів в ролі закусок, наприклад беріть варіант з кальмарами або принесіть овочевий, типо Цезаря або Грецького.

Курячі гомілки з картоплею, приготовані в духовці — найсмачніший рецепт

Цей спосіб приготування гомілок отримав масу захоплених відгуків, і я вирішила його донести до вас. Дійсно, в якості варіанту сумніватися не доводиться навіть при пильному вивченні.

Вдале поєднання інгредієнтів і грамотна технологія приготування обіцяють досить апетитний результат.

Основні інгредієнти:

  • 5 курячих гомілок;
  • 1.5 цибулини;
  • 1 морквина;
  • Картопля — 5 шт.

Для маринаду:

  • 200 г сметани;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • Сіль;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мелений перець;
  • Гостро-солодкий соус чилі — за смаком.

Послідовність:

Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо всі необхідні інгредієнти (зубчики часнику попередньо потрібно пропустити через прес). Солі краще не економити. Соус чилі можете не додавати, якщо не дуже любите гостре.

Тепер переходимо до основної частини страви. Миємо й чистимо всі овочі.

Нарізаємо картоплю, моркву і цибулю скибочками зручного розміру. Складаємо все в загальну миску і поливаємо соусом.

Перемішуємо овочі і залишаємо на 10-15 хвилин.

Цим часом як слід промиваємо курячі ніжки. Якщо будете надягати на них папільотку, по самому низу гомілки потрібно зробити надріз, злегка оголивши кістка. Поливаємо м’ясо тим же маринадом, що і овочі, і гарненько втираємо його. Залишаємо на 15-30 хвилин.

Після цього викладаємо у форму для запікання овочі, а на них — м’ясо. Рекомендую обернути кісточки ніжок фольгою — так буде зручніше їх перевертати. Якщо хочеться, додаємо ще гострого соусу і відправляємо форму на годину-півтора в розігріту до 200 градусів духовку.

Періодично дістаємо форму і перевіряємо готовність продуктів, а також перевертаємо гомілки, щоб вони пропеклися рівномірно.

Блюдо готове.

Приємного апетиту!

А ось ще один чудовий кулінарний шедевр, давайте і його візьмемо на замітку, ммм… смакота:

Загрузка...

Простий рецепт гомілок з картоплею і майонезом в пакет для запікання

Для того щоб м’ясо приготувався швидше і зручніше перемішувати його з соусом, замість форми можна використовувати пакет. До того ж ваше блюдо гарантовано добре пропечеться. Втім, врахуйте — для страв, де важливий порядок шарів, такий спосіб не підійде. Але не рекомендую упускати його з уваги.

Інгредієнти:

  • 2 курячі гомілки;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 5-7 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • Майонез — 2-3 ст. л.;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • «Смачна» сіль (зі спеціями) — 2 ст. л.

Послідовність:

Промиваємо і обсушуємо гомілки, а потім надрізаємо їх по суглобу. Посипаємо по своєму смаку сіллю і поливаємо все ложкою олії. Як слід перемішавши, залишаємо маринуватися на годину.

Картоплю чистимо і ріжемо великими шматками. Додаємо до нього подрібнені цибуля та часник. Солимо і присмачую майонезом.

Як слід перемішавши картоплю, складаємо її в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо курячі гомілки. Зав’язуємо і запікаємо протягом години при 200 градусах.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти картоплю і курячі гомілки з печерицями в духовці

Що може бути краще, ніж поєднання соковитого м’яса і ароматних грибів? Особливо, якщо це смачні печериці. Давайте розглянемо ще один чудовий рецепт від нашого чергового автора і паралельно насолодитись апетитними фото.

Інгредієнти:

  • 2 курячі гомілки;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 600 г картоплі;
  • 200 г печериць;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • Сіль і перець;
  • Приправи для курки та картоплі — за смаком.

Послідовність:

Розрізаємо кожну гомілку на три шматки.

Змішуємо в мисці сметану і кетчуп (можна замінити томатною пастою). Перчимо і солимо за смаком.

Викладаємо в цю ж миску м’ясо і як слід перемішуємо. Посипаємо все дрібно порубаним часником.

Печериці промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Не дуже великі гриби можна просто розділити навпіл.

Кладемо їх в курки і ще раз перемішуємо все (краще руками). У такому вигляді залишаємо інгредієнти на 40-50 хвилин.

Цим часом чистимо і ріжемо картоплю.

Коли гриби і м’ясо промаринуются, беремо з їх миски трохи соусу і промазуємо їм картоплю. Посипаємо його приправами для картоплі, а потім викладаємо у форму для запікання.

Зверху кладемо наші гриби і м’ясо. Поливаємо все залишками соусу.

Готується таке блюдо в духовці — годину при 180 градусах.

Перед подачею можете додати подрібнену свіжу зелень.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячі ніжки з сиром і картоплею

Куряче м’ясо відмінно поєднується з будь-якими видами сиру. Якщо хочете гарно оформити страву, зробіть йому рум’яну сирну скоринку. І від частування не залишиться нічого буквально через пару хвилин після подачі.

Інгредієнти:

  • 700 г курячих гомілок;
  • 60 р майонезу;
  • 2 цибулини;
  • 4-5 картоплин;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 70 г твердого сиру;
  • 1-2 помідора.

Послідовність:

Моєму м’ясо під струменем води і складаємо в миску. Посипаємо сіллю і перцем за смаком.

Далі необхідно змазати їх майонезом. Після цього відправляємо гомілки в холодильник на годину.

Цим часом чистимо картоплю й нарізаємо його ось такими пластинками. Викладаємо їх у форму для запікання.

Наступним шаром сюди ж кладемо цибулю, порізану і розібраний на колечка.

Викладаємо на цибулю наше м’ясо та наливаємо у форму 50-60 мл води. Краще, якщо замість неї у вас буде наваристий бульйон. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. Оптимальна температура для запікання — 185-190 градусів.

Через 25 хвилин знімаємо фольгу і ставимо форму назад ще на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу посипаємо курку тертим сиром і кладемо у форму шматочки помідорів.

Запікаємо страву ще 5 хвилин — поки сир не розплавиться.

Приємного апетиту!

Картопля з курячими гомілками і овочами: рецепт на деку

Курячі гомілки не тільки можна, але і потрібно запікати з овочами. Давайте додамо до наших основних інгредієнтів ще й парочку кабачків, а потім подивимося, що з цього вийде. Спойлер: виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок;
  • 400 г кабачка;
  • 400 г картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль, перець;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • Столова ложка оливкової олії;
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю;
  • Чайна ложка приправи для курки.

Послідовність:

Гомілки промиваємо і, якщо залишилися якісь волоски, видаляємо їх. Прибираємо зайву вологу паперовими рушниками. Змішуємо соєвий соус томатний, після чого натираємо цією сумішшю м’ясо.

Дрібно рубаємо часник і додаємо до ніжок його половину. Також посипаємо гомілки подрібненим чебрецем і спеціальної приправою. Перемішуємо і ставимо в сторону, щоб м’ясо добре просочилося.

Цим часом займемося овочами. Картоплю чистимо і нарізаємо кільцями. Те ж саме робимо з кабачками (тільки їх чистити не треба). Складаємо овочі в миску і поливаємо залишками соєвого соусу з оливковою олією. Солимо і перчимо до смаку, додаємо подрібнений часник.

Викладаємо овочі в форму, чергуючи один з одним. Ось так. Можливо, вийде не один шар.

А зверху — курячі гомілки. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів.

Через годину фольгу знімаємо і відправляємо м’ясо ще трохи підрум’янитися. Якщо ви протикає гомілку виделкою і з неї виділяється прозорий сік, значить, все добре пропеклося.

Перед подачею додаємо трохи зелені. От і все.

Звичайно, доведеться витратити трохи часу на приготування такої вечері. Але натомість на його аромат все моментально збіжаться до столу. Якщо хочете знайти ще більше цікавого, відвідайте інші розділи мого блогу. А я бажаю всім приємного апетиту і на цьому прощаюся — але тільки до нової статті!

(Visited 1 times, 1 visits today)