Курка з картоплею в духовці – дуже смачно!

Привіт, друзі!

Сьогодні вирішила нагодувати свою улюблену сімейку одним досить ситним блюдом. Зважилася запекти курку в духовці. А щоб не морочитися з гарніром вирішила відразу запекти її з картоплею. Думаю, це відмінне рішення і точно потім залишиться ще, що з’їсти на сніданок. Порцію на деку зроблю побільше, ви можете зробити і менше. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Давайте розбиратися яким же чином можна приготувати курку. Я люблю, щоб скоринка у неї була зажаристая, а чоловік ще й щоб хрустка. А ось діти воліють вживати м’ясо в горщиках, ну їм напевно так забавніше просто їсти. Вообщем рецептів маса, вибирайте будь-який, тим більше, що кожен день ми ламаємо голову, що ж зробити на вечерю. І ось вам рішення.

Сподіваюся ви вже зацікавилися і неодмінно додати сайт в закладки, адже крім усього іншого до чаю ви можете зробити пончики з сиру. Як вам така ідея?

А ще хочу зазначити, що не думайте, що запекти курку досить складно, абсолютно немає, головне її намазати потрібними спеціями або вибрати потрібний маринад і ви неодмінно отримаєте класний підсумок. Причому можна брати будь-які частини птиці, це і гомілки, і крила, все те, що ви любите. Можна звичайно і цілком запікати, тут вже вирішуйте самі. Вообщем приступаємо.

Курка з картоплею в духовці (дуже смачний рецепт)

Цей рецепт буде шарами, та ще й м’ясо вийде соковитим під сирною скоринкою. Ммм… смакота нереальна. Ваші гості, якщо сьогодні у вас свято чи свято залишаться в повному захваті. А вже тим більше, якщо ви приготуєте таке блюдо на вечерю, пальчики просто все оближуть.

Ідея! Тим кому сир протипоказаний, або ви його не любите, то тоді просто не додавайте його, робіть без нього.

Плюс поставте на стіл пару салатиків, і ваш животик точно скаже вам величезні спасибі.

Нам буде потрібно:

  • картопля — 1000 г
  • курячі ніжки або інші частини птиці — 8 шт.
  • часник — 5 зубків
  • сметана або майонез -130 г
  • спеції, сіль і перець
  • петрушка і кріп
  • сир твердий — 50 г

Етапи:

1. Очистіть під струменем холодної води картоплю. Потім кухонним гострим ножем наріжте його на шматочки однакового розміру.

Рада! Якщо у вас є час, можна його потримати кілька годин у прохолодній воді, щоб вийшов крохмаль.

2. Далі візьміть глибоку миску і покладіть в неї сметану можна замінити на майонез, видавіть сюди ж пару зубчиків часнику, перемішайте. Вийде щось схоже на соус, який допоможе курки та картоплі стати м’яким і соковитим.

3. Далі додайте чорний і червоний гострий перець, знову перемішати. А ось для класної і ароматності пікантної нотки внесіть сушений базилік. Можна замінити його і на іншу спецію, ту яку ви віддаєте перевагу, наприклад на хнели-зуміли.

Обмажте такою заправкою підготовлені кубики картоплі.

4. М’ясо курки або як в даному випадку гомілки посоліть і поперчіть. Можна взяти приправу Кнорр або Маггі і їй припудрити. Після обмажте м’ясні шматочки сметанним соусом.

5. Перший шар на деко покладіть картоплю, лист або лист спочатку змастіть злегка рослинним маслом. Потім курячі гомілки або стегна. Поставте блюдо в духовку на 200 градусів, а через 40 хвилин діставайте і сервірують стіл.

6. Якщо ви любитель сиру, зверху перед самим виключенням духовки приблизно за 6-7 хвилин, присипте друге блюдо тертим на середній тертці сиром. Ммм… вийшло просто улетно, вже слинки потекли. Прикрасьте зеленню або будь-яким салатом. Приємного апетиту!