Привіт!
Окрошка на квасі — це легке і ситне блюдо, яке відмінно підійде як для літньої спеки, так і для зимових морозів. Я часто готую його для своєї родини і сьогодні поділюся з вами парочкою своїх улюблених рецептів.
В цілому, звичайно, всі способи приготування схожі. Основні інгредієнти завжди одні і ті ж. Тому, якщо ви навчитеся робити окрошку будь-яким з представлених способів, то освоїти і інші вам не складе праці.
Тим не менш, рецепти все-таки різні і розповідати про кожному буду окремо. Зрештою, диявол у деталях. До речі, було б цікаво послухати, які кулінарні хитрощі ви використовуєте, коли робите такий холодний суп самі? І чи є у вас такі хитрощі взагалі.
Часто окрошку роблять і на кефірі. Цю варіацію я теж люблю, але сьогодні мова піде не про неї. Спеціально підібрала для вас варіанти саме на квасі, щоб зібрати корисний матеріал для любителів такої страви в одному місці.
Окрошка — класичний рецепт на квасі
Цей спосіб готування, як ви зрозуміли з підзаголовка, стандартний. Тут немає якихось особливих інгредієнтів, але тим не менш, результат перевершує всі очікування. Виходить ситно, смачно і головне — швидко.
Інгредієнти:
- 2 літри квасу;
- 3 картоплини;
- 300 г докторської ковбаси;
- 3 яйця;
- 6 редисок;
- 2 огірка;
- Пучок кропу;
- Пучок зеленої цибулі;
- 150 г сметани 15%
Послідовність:
Відварюємо картоплю, остуджуємо і чистимо. Ріжемо середніми кубиками.
Приблизно такими ж шматочками ріжемо ковбасу.
Варені яйця ріжемо навпіл, а потім невеликими кубиками.
Огірки миємо та ріжемо уздовж на 4 смужки. А потім розрізаємо впоперек на ось такі шматочки. Якщо огірки занадто великі, то краще нарізати квадратиками.
Та ж сама схема підходить і для редиски.
Зелену цибулю ріжемо дрібними колечками — тут все просто.
Подрібнюємо кріп.
Тепер можна збирати окрошку. Викладаємо картоплю, яйця і ковбасу в миску.
Додаємо огірки і редис.
А потім — лук з кропом.
Гарненько все перемішуємо і солимо за смаком. Залишилось залити овочі квасом і як слід перемішати. Розливаємо суп по тарілках і присмачую сметаною. Приємного апетиту!
І ще рекомендую подивитися відео на дану тематику, готує відомий шеф-кухар: