Класична окрошка на квасі

Привіт!

Окрошка на квасі — це легке і ситне блюдо, яке відмінно підійде як для літньої спеки, так і для зимових морозів. Я часто готую його для своєї родини і сьогодні поділюся з вами парочкою своїх улюблених рецептів.

В цілому, звичайно, всі способи приготування схожі. Основні інгредієнти завжди одні і ті ж. Тому, якщо ви навчитеся робити окрошку будь-яким з представлених способів, то освоїти і інші вам не складе праці.

Тим не менш, рецепти все-таки різні і розповідати про кожному буду окремо. Зрештою, диявол у деталях. До речі, було б цікаво послухати, які кулінарні хитрощі ви використовуєте, коли робите такий холодний суп самі? І чи є у вас такі хитрощі взагалі.

Часто окрошку роблять і на кефірі. Цю варіацію я теж люблю, але сьогодні мова піде не про неї. Спеціально підібрала для вас варіанти саме на квасі, щоб зібрати корисний матеріал для любителів такої страви в одному місці.

Окрошка — класичний рецепт на квасі

Цей спосіб готування, як ви зрозуміли з підзаголовка, стандартний. Тут немає якихось особливих інгредієнтів, але тим не менш, результат перевершує всі очікування. Виходить ситно, смачно і головне — швидко.

Інгредієнти:

  • 2 літри квасу;
  • 3 картоплини;
  • 300 г докторської ковбаси;
  • 3 яйця;
  • 6 редисок;
  • 2 огірка;
  • Пучок кропу;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 150 г сметани 15%

Послідовність:

Відварюємо картоплю, остуджуємо і чистимо. Ріжемо середніми кубиками.

Приблизно такими ж шматочками ріжемо ковбасу.

Варені яйця ріжемо навпіл, а потім невеликими кубиками.

Огірки миємо та ріжемо уздовж на 4 смужки. А потім розрізаємо впоперек на ось такі шматочки. Якщо огірки занадто великі, то краще нарізати квадратиками.

Та ж сама схема підходить і для редиски.

Зелену цибулю ріжемо дрібними колечками — тут все просто.

Подрібнюємо кріп.

Тепер можна збирати окрошку. Викладаємо картоплю, яйця і ковбасу в миску.

Додаємо огірки і редис.

А потім — лук з кропом.

Гарненько все перемішуємо і солимо за смаком. Залишилось залити овочі квасом і як слід перемішати. Розливаємо суп по тарілках і присмачую сметаною. Приємного апетиту!

І ще рекомендую подивитися відео на дану тематику, готує відомий шеф-кухар:

Як приготувати окрошку з квасом, ковбасою і редискою (всі інгредієнти)

Цей варіантик трохи простіше. Я використовую його, коли у мене в запасі менше часу. Рекомендую вам теж ним користуватися, якщо хочеться побалувати себе смачною окрошкою, але стояти на кухні ніколи або лінь.

Інгредієнти:

  • 2 свіжих огірка;
  • 4 редиски;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 1.8 л квасу;
  • 4 яйця;
  • Сіль.

Послідовність:

Нарізаємо ковбасу невеликими кубиками і відправляємо в каструлю.

Додаємо до неї нарізані аналогічно свіжі огірки. З огірків перед нарізкою знімаємо шкірку.

Подрібнюємо редис і висипаємо до решти інгредієнтів.

Ну і останній інгредієнт — дрібно нарізані варені яйця.

Заливаємо все квасом і солимо. Добре перемішуємо і окрошка готова! Приємного апетиту.

Окрошка на квасі з ковбасою і свіжим огірком

Ну і ще один спосіб того, як приготувати холодну юшку — найчастіше таку окрошку я роблю для гостей або коли хочеться чогось пікантного. Вона виходить гострою і дуже ароматною. Абсолютна смакота!

Інгредієнти:

  • 2 л хлібного квасу;
  • 200 г шинки;
  • 2-3 картоплини;
  • 2-3 свіжих огірка;
  • 8-10 редисок;
  • 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 0.5 пучка кропу;
  • Сметана;
  • Сіль, цукор, гірчиця.

Послідовність:

Картоплю запікаємо будь-яким зручним способом і очищаємо від шкірки. Варимо і чистимо яйця, відокремлюємо білок від жовтка (білки дрібно ріжемо). Всі свіжі овочі миємо і подрібнюємо. Картоплю натираємо на тертці. Шинку нарізаємо кубиками.

Цибулю дрібно ріжемо і розминаємо з сіллю.

Яєчні жовтки змішати з 1 ч. л. цукру і 1-2 ч. л. гірчиці. Кріп (гілочки, а не стебла) дрібно кришимо.

У глибокій каструлі змішуємо картоплю, огірки і редис. Додаємо шинку, кріп, нарізаний яєчний білок.

Розвести невеликою кількістю квасу суміш жовтків і гірчиці. Виливаємо її в каструлю. Висипаємо сюди ж цибулю.

Заливаємо все квасом і солимо за смаком. Прибираємо окрошку в холодильник на кілька годин.

Подаємо до столу зі сметаною і чорним хлібом. Готово!

От і все. Сподіваюся, що ці рецепти сподобаються вам так само, як і мені, і смачна домашня окрошка стане постійною частиною вашого раціону. Приємного апетиту!

(Visited 1 times, 1 visits today)