Капустяні котлети (кращі рецепти)

Доброго часу доби!

Я люблю такий осінній овоч, який називається білокачанна капуста. Він дозріває восени, а скоростиглі сорти і в серпні. Салатик з свіжих листя капусти з іншими овочами є вітамінним і корисним. Свіжовичавлений сік так само благотворно впливає на організм людини.

У нашій родині з цього плоду готують голубці, бігус, пиріжки, маринують і роблять салати на зиму. Про те, що можна приготувати котлети, я дізналася зовсім недавно, і зрозуміла як багато втратила. Вони виходять неймовірно смачними, ніжними і соковитими. Дуже рекомендую тим, хто любить страви з капусти, ви неодмінно оціните їх по достоїнству.

Рецептів виявилося безліч, вони розрізняються складом і способом приготування. Капусту можна використовувати як в сиром, так і у вареному вигляді. Додавати до неї можна сир, м’ясо, зелень, яйце, манку, цибуля, часник, приправи за вашим смаком, в основному перець чорний мелений і сіль.

Для тих, хто сидить на дієті або просто дотримується правильного харчування або хоче урізноманітнити раціон корисним і смачним блюдом, то ви на правильному шляху! Готуються котлетки швидко, а прості інгредієнти доступні для всіх гаманців.

Котлети з сирої капусти — самий смачний і кращий рецепт

Дуже смачні котлети з капусти з сиром та м’ясом ням-ням, пальчики оближеш! Вперше спробувала це блюдо недавно і закохалася в нього не тільки я, але і мої домочадці оцінили його по достоїнству.

Куряче м’ясо потрібно заздалегідь відварити в підсоленій воді, я брала грудку.

На замітку. Ви можете узяти філе будь-якої частини курки, що буде вдома.

Подавати котлети краще гарячими. Можна просто їсти з хлібом або без нього, або з гарніром, наприклад з товченою картоплею.

Інгредієнти:

  • Капуста (половина середнього качана
  • Яйця — 2 шт
  • Сир твердий — 100 г
  • Борошно — 5-8 ст. л
  • Куряче м’ясо відварне -100 р
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Послідовність:

Беремо середній капустяний качан і спочатку промиваємо під струменем води, потім прибираємо верхні листки з качана. Далі ділимо його навпіл і ріжемо ножем на маленькі шматочки одну частину.

Солимо за смаком овоч і починаємо його м’яти руками, як ніби хочемо вичавити весь сік з капусти. Об’єм вмісту повинен зменшиться рівно в два рази. Такий сік не поспішайте викидати, його можна використовувати як напій, готовий до вживання, багатий корисними властивостями.

Яйця перед тим як розбити потрібно вимити, щоб нічого не потрапило зі шкарлупи в миску. Высыпапем перець за смаком і отриману суміш ретельно перемішуємо.

Відварене куряче м’ясо ріжемо невеликими брусочками і додаємо до капусти. Курка з капустою чудово поєднуються.

Дістаємо з холодильника твердий сир і звільняємо від упаковки, на великій тертці натираємо.

Все добре перемішуємо. Всипаємо 8 столових ложок борошна, ще раз розмішуємо і приступаємо до смаження. На розігріту плиту ставимо сковороду з рослинним маслом. Рукою беремо капустяний фарш, формуємо котлети і викладаємо на сковороду.

Смажимо страву на середньому вогні, обов’язково з двох сторін до готовності.

Приємного апетиту!