Канапе на шпажках — це ідеальна закуска для будь-якого випадку. Як для домашніх посиденьок, так і для офісного фуршету. Сьогодні поговоримо про останній і навчимося готувати закуски, які допоможуть вам справити враження навіть примхливих колег.
Для приготування канапе не потрібно спеціальних умінь і знань. Все, що від вас потрібно — нанизати інгредієнти на шпажки в потрібному порядку. А експериментувати з їх поєднаннями можна практично нескінченно!
Взагалі основна мета канапе — зробити застілля зручніше. По суті, ця закуска являє собою міні-бутерброди, які можна відправити в рот цілком. Ніхто не бруднить руки, до того ж виглядає таке блюдо при правильному оформленні дуже естетично.
Пропоную вам цілих 7 варіантів приготування закусок для офісного столу. Сподіваюся, що серед цього різноманіття вам вдасться знайти ідеальний рецепт і порадувати всіх своїм фірмовим частуванням.
Канапе на шпажках на святковий стіл з оселедцем
І перший же варіант дивує нас незвичайним поєднанням інгредієнтів. Так-так, це оселедець з яблуком і лимонним соком! Не поспішайте вернути ніс — краще спробуйте і, я запевняю вас від цієї закуски буде не відірвати.
Все, що знадобиться:
- 6 скибочок нарізної бородінського хліба;
- Філе 1 слабосоленої оселедця;
- 1 зелене яблуко;
- Половинка лимона;
- 2 ч. л. майонезу.
Послідовність:
Користуючись спеціальною формочкою або звичайною чаркою, вирізаємо з хліба невеликі кружечки.
Філе риби нарізаємо на невеликі шматочки приблизно в 1 см завтовшки.
Яблуко ріжемо на часточки, видаливши серцевину. Збризкуємо кожну часточку лимонним соком.
Змащуємо шматочки хліба легким майонезом.
Поверх майонезу кладемо шматочки оселедця. На них — скибочки яблука. Закріплюємо все шпажками.
Приємного апетиту!
А ось ще один цікавий спосіб подачі, пропоную розглянути його у відеосюжеті: