Калорійність спаржі по-корейськи, з чого її роблять

Всім відомий напівфабрикат, званий соєвого спаржею. Майже в кожному магазині можна побачити пакет цього сухого продукту, а у відділі готової продукції можна купити вже готовий салат. Насправді, справжня спаржа – це рослина, а даний виріб – це результат перетертих особливим способом соєвих бобів і їх подальшої варіння.

a19f5b877f91e089ad00a08a8e22e8b2 Калорійність спаржі по корейськи, з чого її роблять

На поверхні киплячого бульйону утворюється пінка, яку знімають, сушать і потім використовують при приготуванні різних страв. На батьківщині її називають «фучжу», а от у нашій країні вона прижилася під найменуванням «спаржа соєва».

Цей Продукт сам по собі смаку майже не має, але в розмоченому вигляді знаходить дуже приємну консистенцію і добре приймає в себе аромати інших складових салатів.

Спаржа соєва — досить корисне блюдо. Незважаючи на те, що в сухому вигляді в ній міститься 440 ккал, в замоченому залишається лише 130. Вона багата білком, що робить її відмінним продуктом для людей, що займаються спортом і тих, хто сидить на низьковуглеводних дієтах.

Найпоширеніше блюдо з даного продукту – це салат «спаржа по-корейськи». Основу цієї страви становить маринована спаржа. В маринад входить соєвий соус, оцет, сіль, цукор і вода. Суху спаржу в ньому замочують на кілька годин. Можна попередньо її вимочити у воді, а потім дати постояти в маринаді, але в такому разі її смак не буде таким насиченим.

Далі її нарізають шматочками і змішують з іншими інгредієнтами для салату. Найпоширенішими (крім добавок у складі маринаду) є цибулю, часник, моркву, свіжі огірки, куряче м’ясо, гриби. Взагалі, можна експериментувати з чим завгодно, лише б продукти вдало поєднувалися з солонувато-гострим смаком.

d3b32dea2afd7eeb4e7b296f5383166c Калорійність спаржі по корейськи, з чого її роблять

Часто, завдяки доданим в салат овочів, калорійність спаржі по-корейськи зменшується в рази. Наприклад, ось такий салат містить всього лише 80 калорій на 100 грам готового продукту.

Салат зі спаржі, огірків і перцю

Інгредієнти:

  • Кунжут
  • Кунжутна олія
  • Ріпчаста цибуля
  • Оливкова олія
  • Свіжі огірки
  • Солодкий перець (червоний і зелений)
  • Замоченная спаржа соєва
  • Соєвий соус
  • Винний оцет
  • Приготування: Кількість інгредієнтів залежить від вашого смаку. Огірки, перець і цибулю ріжемо соломкою, спаржу брусочками довжиною 1,5-3 см. В окремому посуді змішуємо соус, оцет і олії, заливаємо сумішшю салат, перемішуємо, зверху посипаємо жменькою кунжуту. Швидко, смачно, просто!

    f90852a4260cafc8982a36ed0fe14f21 Калорійність спаржі по корейськи, з чого її роблять

    А ось скільки калорій в наступному рецепті, ні за що не здогадаєтеся! Всього лише 15!

    Спаржа тушкована з овочами

    Інгредієнти:

  • Цвітна капуста
  • Червоний солодкий перець
  • Свіжа петрушка
  • Замоченная спаржа соєва
  • Гарбуз
  • Кріп
  • Приготування: Всі складові (крім спаржі) шаткуємо, відправляємо в каструлю або сотейник. Спаржу ріжемо кубиками або брусочками (як вам більше подобається) і кидаємо слідом. Додаємо води і тушкуємо на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин.

    Ну і наостанок потрібно обов’язково згадати класичний салат зі спаржі по-корейськи з морквою. Рецепт спеціально для любителів магазинного салату, т. к. максимально наближений до нього за складом.

    f38a8ccfa148ebefa1dcdb6628fe3a13 Калорійність спаржі по корейськи, з чого її роблять

    Салат зі спаржі по-корейськи з морквою

    Інгредієнти:

  • Замоченная соєве спаржа – 200 г
  • Морква – 2 шт. середнього розміру
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Рисовий оцет (можна замінити винним) – 5 ст. л.
  • Чорний і червоний перець за смаком
  • Приготування: спаржу нарізаємо на брусочки. Моркву тремо на крупній тертці або на спеціальній, для моркви по-корейськи, потім гарненько мнемо руками до появи соку. Часник пропускаємо через часникодавку. Все це змішуємо.

    Потім в іншу посудину наливаємо олію, додаємо цукор, сіль, перець. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо оцет. Потім знімаємо з вогню, заливаємо цією заправкою овочі, перемішуємо. Залишаємо остигати, а потім прибираємо в холодильник на пару годин. Смакота виходить незвичайна! Приємного апетиту!

    Відео по темі статті

    Також цікаве: