Якщо ви любите експериментувати з сніданками, то ця стаття, напевно, буде вам цікава. Сьогодні ми з вами поговоримо про такому незвичайному ласощі, як калачики з сиру. Так, частування виходить калорійним, але яким смачним (як і млинці)! З таким початком дня настрій точно до самого вечора буде на висоті.
Як зазвичай, представляю вашій увазі кілька рецептів, які мені вдалося знайти. Кожен з них був по-своєму гідним, сподіваюся, що такими їх знайдете і ви. Сирні калачики — це відмінне доповнення до молока або кави. А всього лише однієї пачки сиру буде достатньо, щоб зробити їх досить багато.
Строгих правил тут немає, але можу дати все ж пару рекомендацій. Слідкуйте за тим, щоб сир не був надто рідким, інакше ваші калачики втратять форму при смаженні. І не беріть занадто багато борошна: у такому випадку вони будуть навпаки розсипатися. Постарайтеся замісити в міру щільне м’яке тісто — якщо знадобиться, відступивши для цього від варіанту і додати відсутні інгредієнти.
На цьому все, бажаю вам удачі і звичайно ж чекаю коментарів під статтею. Напишіть, які ще рецепти ви хотіли б бачити на сторінках мого блогу, і я обов’язково врахую ваші побажання. А поки що — читаємо.
Рецепт калачиків з сиру, смажених на рослинному маслі
Найчастіше сирні калачі готуються у фритюрі, але насправді ви можете просто посмажити їх на сковороді. Випічка від цього буде нітрохи не гірше. Саме такий спосіб приготування ілюструє перший рецепт, ласощі по якому виходять просто відмінними.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 1 яйце;
- 160 г борошна + трохи, щоб присипати стіл;
- Пара дрібок солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 3 ст. л. рослинного масла без запаху;
- 1 ст. л. цукру.
Послідовність:
Викладаємо в миску сир. Додаємо до нього цукор і сюди ж розбиваємо яйце. Перетираємо все виделкою.
Окремо змішуємо розпушувач з борошном. Вводимо отриману суміш в тісто.
Замішуємо тісто і розгортаємо його в не надто тонкий пласт. За допомогою форм різного діаметра вирізаємо калачики.
Обсмажуємо кулінарні вироби на сковороді, змазаній рослинною олією. Попередньо її потрібно розігріти.
Зі сковороди готові калачі перекладаємо відразу ж на паперовий рушник. Воно вбере в себе зайвий жир.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!