Домашнє пісочне печиво дуже смачне

Пісочне печиво — це частування, яке з задоволенням змітають зі столу як діти, так і дорослі. Свою назву воно отримало завдяки особливій консистенції: десерт просто тане в роті з-за того, що виходить дуже розсипчастим.

Я зібрала для вас 7 перевірених рецептів, які допоможуть приготувати смачне пісочне печиво для всієї родини. Такий десерт стане відмінним доповненням до гарячого чаю або склянці свіжого молока. Подати його не соромно навіть на святковий стіл.

Завдяки своєму складу і структурі таке ласощі довго не черствіє. Воно залишається таким же ніжним навіть через кілька днів. Тому можете, не боячись, приготувати побільше!

При бажанні його можна доповнити різними начинками, про що ми сьогодні теж поговоримо. Розглянемо різні варіанти десерту, а ви в кінці самі виберете варіант, який сподобається найбільше.

Дуже смачний рецепт пісочного печива в домашніх умовах на маргарині

Традиційно пісочне печиво готують на маргарині. Сьогодні його замінюють рослинним маслом або навіть майонезом, але ми не будемо так робити. Приготуємо ситний і смачний десерт за класичною рецептурою.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • 150 г маргарину;
  • 1-2 яйця;
  • Близько 2 склянок борошна;
  • Цукор — 150 г;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Послідовність:

Заздалегідь викладаємо маргарин з холодильника і чекаємо, поки він стане м’якше при кімнатній температурі. Це потрібно, щоб потім без праці розтерти його з цукром.

Далі в цю ж миску розбиваємо яйце.

І збиваємо масу, яка у нас вийшла, за допомогою міксера. Вона підніметься і стане ось такий пишною.

Тепер залишилося додати борошно з розпушувачем і вимісити тісто. Всипати сухі інгредієнти потрібно порціями, щоразу добре розмішуючи. Коли вийде м’яке гладке тісто, перекладаємо його на дошку і ставимо в холодильник (на 15-30 хвилин).

Охолоджене тісто можна буде легко розкачати і зробити з нього печиво будь-якої форми. Допоможуть спростити процес м’ясорубка або кондитерський мішок.

Підійдуть і звичайні формочки.

Випікаємо заготовки при 180 градусах до повної готовності.

Частування виходить ніжним і дуже розсипчастим. Приємного апетиту!

А ось ще один подібний варіант, пробуйте зробити, дивіться відеоінструкцію: