Борщ – класичні рецепти приготування

Нехай борщ і прийнято вважати українським національним блюдом. Однак російська кухня просто немислима без нього. Запитайте у будь-якого іноземця що-небудь про Росії. Перше, що спаде йому на думку – соковитий, гарячий, насичений російський борщ. Без першої страви не обходиться жодна сім’я, жоден обід в ній…

Але, що найдивніше – цей суп перевершує будь друге блюдо, печеня. Завдяки тому, скільки поживних продуктів він в собі містить. І буквально однією тарілкою можна наїстися досхочу.

Борщ – це, перш за все, традиція, яка передається з покоління в покоління. Нас годують ним з самого дитинства. Тому кожен з вас знає, що це блюдо має бути в раціоні кожного з нас.

Чи Знали ви, що любителями цього червоного супу були навіть Катерина II і Олександр II? І як на мене — так це не дивно. Адже варіації цієї юшки численні. Вона може бути виготовлена як на м’ясному бульйоні, так і бути пісна. Його інгредієнти можна додавати, вилучати, з урахуванням того або іншого рецепту. Як вам завгодно. Але смак і користь залишаються незмінними.

Борщ з яловичиною: класичний рецепт

Це справжній домашній варіант обіду. Саме борщ з яловичини виходить таким ситним. Зараз ми з вами розглянемо класичний рецепт приготування супу. Це найпоширеніший і улюблений варіант.

Нам знадобиться:

  • Яловичина (400 г)
  • Картопля (3 шт)
  • Капуста (180 г)
  • Моркву (1 шт)
  • Буряк (1 шт)
  • Солодкий перець (1 шт)
  • Паста томатна (2 ст. л)
  • Цукор (1 ч. л)
  • Ріпчасту цибулю (1 шт)
  • Часник (1 зубчик)
  • Лавровий лист (2 шт)
  • Червоний мелений перець
  • Коріандр
  • Масло рослинне (3 ст. л)
  • Приправа в порошку (1 ч. л)

Етапи:
1. Промиваємо нашу яловичину гарячою водою. Дістаємо каструлю, наповнену водою. Кладемо туди яловичину, доводимо до кипіння, а після повинні прибрати піну. Залишаємо варитися на півтори години. Далі для додаткового смаку додамо суміш.

2. Цієї приправи не повинно бути надто багато, але на ваш смак і розсуд.

3. Приступаємо до овочів. Дрібно нарізаємо цибулю. Частина від нарізаного лука відразу відправляємо в бульйон, а частину залишаємо.

4. Буряк повинна бути тоненько порізана.

5. Починаємо обсмажувати на сковороді ту частину цибулі, яка у нас залишилася, до неї додаємо подрібнений буряк.

Гарненько обсмажуємо, але головне не перестаратися. Овочі не повинні вийти рум’яними.

6. Так само тонко нарізаємо соломкою моркву.

7. Кришимо ножем солодкий перчик.

8. Відразу ж додаємо до решти тушкованим овочам для повноцінної обжарювання. Смажимо і помішуємо приблизно 5 хвилин.

9. Далі ми з вами висипаємо всілякі спеції. Необхідно посолити, закинути туди лавровий лист і додати цукру до смаку. Потім додаємо півсклянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо до википання води.

Потім необхідно перевірити буряки, якщо вона досить м’яка, слід приєднати до овочів томатну пасту і часник (подрібнений).

Тушкуємо все це 3 хвилини. Щоб насичений колір буряка зберігся, можна додати трошки оцту (але за умови, що ваша паста некисла), заодно це додасть якусь кислинку супу. Закінчуємо з жаркою, залишаємо все це поки на плиті.

10. Беремо картоплю, чистимо її і дрібно нарізаємо.

11. Перевіряємо наше м’ясо. Воно має бути м’яким. Якщо це так, то кладемо до нього в бульйон подрібнену картоплю.

12. Нарізаємо капусту тоненькою соломкою.

13. Закидаємо капусту до решти інгредієнтів в бульйон. Варимо приблизно 2 хвилини.

14. Тепер ми повертаємося до м’яса, дістаємо його з каструлі, поділяємо на дрібні шматочки (порційно) і кладемо назад в бульйон.

15. Тепер найцікавіше. Закидаємо готові овочі до м’яса і картоплі в бульйон. Ретельно перемішуємо вміст і залишаємо варитися так приблизно 5 хвилин. Потім необхідно внести корективи з сіллю, цукром і кислотою. Після вимикаємо плиту і даємо настоятися якийсь час.

Наш ароматний борщ готовий! Його можна подавати на стіл зі сметаною, зеленню, часником, а також гірчицею і чорним хлібом. Дуже смачно!